Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Morro Jable

Morro Jable is een van onze favoriete plekjes op Fuerteventura. Hier komt alles samen wat het leven op dit eiland zo geweldig maakt: een sfeervol centrum, een geweldig strand en het beste klimaat dat je op Fuerteventura aantreft.

Op Fuerteventura schijnt de zon het hele jaar door vaak. Met in totaal meer dan drieduizend uur aan zonneschijn per jaar behoort dit populaire vakantie-eiland tot de zonnigste bestemmingen van Europa. Het maakt echter wel uit waar dat je op het eiland bent. Het centrale deel is wat natter en heeft eerder last van bewolking, zeker aan het begin van de dag. Op zo’n dag stap je in je huurauto en rijdt in zuidelijke richting. Dan kom je op een gegeven moment vanzelf in het zonnige en aangename Morro Jable terecht. Dit dorp ligt op de zuidelijke punt van het eiland. Dit is het zonnigste deel van Fuerteventura.

In tegenstelling tot een aantal andere dorpen op Fuerteventura is Morro Jable een heus dorp, met een historie die teruggaat naar ver voordat het toerisme op het eiland op gang kwam. Hierdoor beschikt Morro Jable over een dorpskern, een kerk en een vissershaven. Het authentieke karakter van Morro Jable zorgt er mede voor dat dit dorp een plekje heeft gekregen tussen de mooiste dorpen van Fuerteventura.

Het strand is de grootste attractie van Morro Jable. Het water is hier over het algemeen kalm en kristalhelder. Bij het centrum is het zandstrand vrij smal en kun je vanaf de horecaterrassen genieten van het uitzicht over het strand en de zee. Van hieruit start een wandelpromenade die je in noordelijke richting langs het alsmaar breder wordende zandstrand loopt. Dankzij hoogteverschillen heb je vanaf dit wandelpad een mooi uitzicht over het strand. Op een gegeven moment gaat Morro Jable bijna naadloos over in Jandia. Die toeristenplaats is in de tweede helft van de vorige eeuw ontstaan.

Hier ligt Morro Jable

Weersverwachting Morro Jable

vandaag
26° / 20°
morgen
24° / 19°
14 apr
26° / 19°
15 apr
25° / 19°
16 apr
23° / 18°
Meer weer van Morro Jable op klimaatinfo.nl

Meer informatie