Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Los Molinos

Ongeveer halverwege de westkust van Fuerteventura ligt een door de toeristen nog onontdekte parel: Los Molinos, of El Puertito zoals het dorpje lokaal ook wel genoemd wordt.

Met nog geen twintig permanente bewoners is Los Molinos eigenlijk meer een gehucht dan een dorp. Omdat er wel sprake is van een duidelijke kern, inclusief straten, wordt Los Molinos als een dorp beschouw. En wat voor eentje… dit is een plek zoals je die in boeken tegen zou kunnen komen. Een afgelegen charmante plek waar de tijd helemaal stil lijkt te staan. Op het moment dat je de FV-221 afrijdt en in Los Molinos terecht komt, dan zou je op basis van wat je ziet niet in kunnen schatten in welk jaar je je bevindt. Het zou 2023 kunnen zijn, maar evengoed zou je je in het jaar 1985 kunnen bevinden. Niets wijst erop dat je in het heden bent. Eenmaal in het plaatsje gearriveerd viel bij ons de dekking van het mobiele netwerk ook weg. Dus voor je gevoel echt terug in de tijd.

Zodra je bij Los Molinos arriveert, kun je je auto parkeren op de parkeerplaats die je meteen bij de ingang van het dorp vindt. Verder rijden heeft geen zin. De twee nauwe straten die door het dorp lopen zijn bedoeld voor de bewoners zelf.

In het dorp staan enkele huizen en één restaurant. Vanaf het terras van deze horecagelegenheid heb je een fantastisch uitzicht op de grote bezienswaardigheid van Los Molinos: het strand en de zee. Het hangt van het moment dat je Los Molinos bezoekt welke variant van het strand te zien krijgt. Meestal zie je alleen maar grote zwarte keien die door de ruwe zee flink heen en weer gerold worden. De soms flinke golven die op het strand en de kade van Los Molinos beuken zijn een ware attractie.

Als je Los Molinos op het juiste moment bezoekt, dan kun je door het water zowel een natuurlijk zwembad en de Cuevas de los Molinos bezoeken. Dat kan alleen maar als het eb is en het water laag genoeg staat. Houd daarvoor de informatie over de getijden goed in de gaten. Ons favoriete moment om Los Molinos te bezoeken is in de namiddag, als de zon vanuit zuidwestelijke tot westelijke richting het dorp beschijnt.

Hier ligt Los Molinos

Weersverwachting Los Molinos

vandaag
24° / 16°
morgen
21° / 16°
4 apr
18° / 15°
5 apr
19° / 16°
6 apr
20° / 16°
Meer weer van Los Molinos op klimaatinfo.nl

Meer informatie