Weersverwachting El Cotillo

vandaag
19° / 15°
morgen
19° / 15°
6 dec
19° / 15°
7 dec
21° / 14°
8 dec
19° / 15°

El Cotillo

Waar ligt El Cotillo?

Externe links

De vuurtoren ligt enkele kilometers ten noorden van het dorp. De dubbele vuurtoren Faro de El Tostón doet tegenwoordig ook dienst als visserijmuseum. Tegenwoordig bereik je de vuurtoren via geasfalteerde wegen. Vroeger moest je over een onverharde weg naar de vuurtoren rijden.

De haven van El Cotillo ligt beschut achter een dikke betonnen wal. Dat is wel nodig, want anders zouden de wind en golfslag niets heel laten van de vele vissersbootjes die hier klaar liggen om zeer vroeg in de ochtend uit te varen. Dat El Cotillo nog steeds vooral leeft van de visvangst is te merken aan de diverse restaurants waar je heerlijke verse vis kunt eten. Hét visrestaurant van El Cotillo is La Vaca Azul. Hier kun je de hele dag door heerlijke visgerechten eten met een formidabel uitzicht over de ruwe zee.

Wie geen zin heeft in vis die kan in het centrum van het dorp genieten van verse broodjes, vleesgerechten en pizza. Vijf dagen per week kun je bij La Puntella genieten van ambachtelijk bereid ijs.

El Cotillo ligt op ongeveer twintig minuten rijden van de populaire badplaats Corralejo. Dat maakt van El Cotillo een populair uitstapje onder toeristen die willen ontsnappen aan de drukte in Correlejo. Inmiddels verrijzen er ook in El Cotillo zelf ook steeds meer accommodaties. Tussen het dorp en de stranden aan de noordkant zijn er inmiddels meerdere hotels en appartementencomplexen operationeel. Het is te hopen dat El Cotillo niet te ver doorgroeit en het authentieke karakter dat het nu nog grotendeels heeft weet te behouden.

Foto's van El Cotillo