Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Menorca

Mooiste dorpjes van Menorca

Menorca of Minorca is qua grote het tweede eiland van de Balearen. De Balearen zijn een onafhankelijke regio en een eilandengroep die behoort tot Spanje. Menorca is het meest noordelijk gelegen eiland van deze archipel. Qua grote is Menorca het tweede eiland.
Net als Mallorca en Ibiza is Menorca een populaire toeristische bestemming. Het eiland wordt voornamelijk bezocht door gezinnen met jonge kinderen. Dit heeft alles te maken met de zachte karakter van het eiland. Er wordt vaak gezegd dat Menorca in zijn geheel buggy proof is.
Het merendeel van de toeristen die op Menorca verblijven zijn te vinden in één van de vele badplaatsen langs de kust. Dit zijn bijna uitsluitend nieuwe gecreëerde dorpen met veel hotels, appartementencomplexen en huurhuisjes. Een enkeling is in de loop der jaren veranderd van een vissersdorp in een badplaats. Toch zijn er op het eiland enkele prachtige dorpjes te vinden die een bezoekje meer dan waard zijn. Een aantal van deze dorpen zijn te vinden langs de kustlijn van Menorca. De rest in de binnenland van het eiland. Het merendeel van deze dorpen zijn zo klein dat je niet lang nodig hebt om alle hoogtepunten te zien. Wil je langer in een plaats doorbrengen dan kun je beter naar de hoofdstad Mahon of de stad Ciutadella de Menorca gaan.

Binibequer Vell

Menorca

Binibequer Vell is een kleine badplaats dat in eerste instantie de illusie wekt dat het een oud vissersdorpje is. Het is te vinden in het zuidoostelijke deel van Menorca in de gemeente Sant Lluis. Binibequer Vell is één van de populairste badplaatsen van Menorca.

Es Grau

Menorca

Het dorpje Es Grau ligt in het noordoostelijke deel van het eiland Menorca. Het is één van de eerste plaatsen op het eiland die als toeristische bestemming gebruikt werd. De eerste huizen werden er aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd.

Es Mercadal

Menorca

Es Mercadel is wat ons betreft het mooiste dorp van Menorca. Het dorp is centraal gelegen op het eiland aan de voet van de Monte Toro, het hoogste punt van het eiland. Het is tevens de grootste plaats van de gelijknamige gemeente.

Es Migjorn Gran

Menorca

Het dorpje Es Migjorn Gran is te vinden in het centraal zuidelijke deel van het eiland Menorca niet ver van het vandaan. Es Migjorn Gran is de grootste plaats in de gelijknamige gemeente die voor de rest bijna uitsluitend uit badplaatsen bestaat.

Fornells

Menorca

Fornells is een prachtig oud vissersplaatsje in het centraal noordelijke deel van het eiland Menorca. Het dorp is in de laatste decennia uitgegroeid van een rustige vissershaven tot een mondaine badplaats.

Sant Lluis

Menorca

Het dorpje Sant Lluis is te vinden in het oostelijke deel van het eiland Menorca niet ver van de stad Mahon vandaan. Sant Lluis is de grootste plaats in de gelijknamige gemeente die een groot deel van het zuidoosten van Menorca beslaat.