Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sant Lluis

Het dorpje Sant Lluis is te vinden in het oostelijke deel van het eiland Menorca niet ver van de stad Mahon vandaan. Sant Lluis is de grootste plaats in de gelijknamige gemeente die een groot deel van het zuidoosten van Menorca beslaat.

Sant Lluis is een relatief nieuw dorpje dat in de tweede helft van de achttiende eeuw werd gesticht door de Fransen. Het stratenpatroon in het oude deel van het dorp is sindsdien onveranderd gebleven waardoor het een voor Menorca unieke uitstraling heeft. De brede straten hebben een dambordpatroon. In het midden van het dambord is de kerk en het stadhuis van Sant Lluis te vinden. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is het museum “Entologico Molíde Dalt”. Het museum is gevestigd in een oude molen. Het museum verteld het verhaal van het dorp Sant Lluis en zijn omgeving. Letterlijke hoogtepunt van je museum bezoek is het beklimmen van de molen en genieten van het bijzondere uitzicht.

Naast het museum en verschillende restaurants met gezellige terrassen heeft het dorp maar weinig te bieden. De verschillende toeristische badplaatsen in de regio van het dorp hebben dit echter wel. De grootste en bekendste badplaats in de regio is Punta Prima. Het strand en de bijbehorende boulevard zijn in de zomermaanden altijd gevuld met toeristen die komen voor een onbezorgde zon, zee en strandvakantie. Punta Prima is met name bekend om het uitzicht op het eiland Illa de l’ Aire en de bijbehorende vuurtoren.

Andere bekende toeristische bestemmingen in de omgeving zijn Binebeca, Alcafar en s’Algar. Deze dorpen zijn in de laatste decennia aangelegd door grote maatschappijen die ook verantwoordelijk zijn voor het aanleggen van toeristenresorts aan de Costa Blanca, de Costa del Sol en op het eiland Mallorca. Hierdoor hebben deze resort zo goed als allemaal dezelfde uitstraling. Het enige verschil is dat de stranden en baaien per plaats verschillen.

Hier ligt Sant Lluis

Weersverwachting Sant Lluis

vandaag
13° / 7°
morgen
15° / 7°
26 feb
16° / 11°
27 feb
12° / 9°
28 feb
11° / 10°
Meer weer van Sant Lluis op klimaatinfo.nl

Meer informatie