Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fornells

Fornells is een prachtig oud vissersplaatsje in het centraal noordelijke deel van het eiland Menorca. Het dorp is in de laatste decennia uitgegroeid van een rustige vissershaven tot een mondaine badplaats.

Mede door de aanwezigheid van de schitterende beschutte baai is Fornells uitgegroeid tot één van de mooiste havenplaatsen op Menorca. Het dorp strekt zich uit van Punta de Sa Creu tot aan Racó d’en Coeta. Het eerste deel van het dorp bestaat hoofdzakelijk uit vakantiewoningen die uitkijken over de baai en de jachthaven. Hierna kom je in een ouder deel terecht waar je een klein maar gezellig centrum tegenkomt. Er zijn hier verschillende winkels en restaurants te vinden. Met name de restaurants van het dorp zijn geliefd onder de toeristen. Ze zijn behoorlijk wat duurder dan de meeste restaurants op het eiland maar de prachtige gerechten met kreeften, oester en andere vruchten uit de zee zijn dan ook van bijzonder hoge kwaliteit. De bekendste specialiteit in het dorp is een stoofpot van kreeft, caldereta de llagosta

Belangrijkste bezienswaardigheden in het dorp zijn de Torre de Fornells en de resten van “El Castell de sant Antoni”. De meeste toeristen zijn echter niet te vinden in fornells zelfs maar in het iets verderop gelegen Platges de Fornells. Hier zijn enkele van de mooiste vakantievilla’s van het eiland te vinden. De baaien rondom dit deel van Fornells staan bekend om hun schitterende onderwaterwereld. Tijdens een snorkeltocht heb je kans verschillende soorten exotische vissen maar haaien en zeeschildpadden tegen te komen. Snorkelen is er toegestaan zonder vergunning wil je echter gaan duiken of vissen dan zal je over een vergunning moeten beschikken.

Platges de Fornells beschikt, zoals zijn naam al doet vermoeden, over een prachtig strand. Het strand strekt zich uit van Platges de Fornells tot aan Cala Tirant. Het strand is mede omdat het gemakkelijk bereikbaar is erg geliefd bij gezinnen met jonge kinderen. Vanaf het strand heb je een schitterend uitzicht op Platges de Fornells en de rotskust die ertegenover ligt.

Hier ligt Fornells

Weersverwachting Fornells

vandaag
16° / 10°
morgen
15° / 14°
4 apr
15° / 13°
5 apr
15° / 8°
6 apr
15° / 9°
Meer weer van Fornells op klimaatinfo.nl

Meer informatie