Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Es Grau

Het dorpje Es Grau ligt in het noordoostelijke deel van het eiland Menorca. Het is één van de eerste plaatsen op het eiland die als toeristische bestemming gebruikt werd. De eerste huizen werden er aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd.

Deze werden voornamelijk gebruikt door de rijkere inwoners van het eiland, die het als zomerhuis gebruikte. Sinds die periode is het dorp niet heel veel veranderd. De oude huizen staan er nog steeds. Al zijn de meeste wat gemoderniseerd. Het is een heel klein dorp met minder dan tweehonderd inwoners. De kern bestaat uit enkele restaurants en een verhuurbedrijf. De rede dat Es Grau zo geliefd is, is de aanwezigheid van het natuurpark Albufera des Grau. Dit is zonder twijfel het mooiste stukje natuur van het eiland.

Dit natuurpark is zo uniek dat het een beschermde status heeft. Er komen in het park enkele honderden verschillende vogelsoorten voor en er komen unieke planten voor. Ondanks het feit dat het park grotendeels een beschermde status geniet kun je wel zo goed als alle delen van het park bezoeken. Niet ver van het dorp Es Grau is een centrum te vinden waar je informatie over Albufera des Grau kunt krijgen. Je kunt er bijvoorbeeld verschillende wandelingen ophalen die je meenemen naar alle uithoeken van het park. Wil je Albufera des Grau vanaf het water bekijken dan kun je in Es Grau een kajak huren of deelnemen aan een gegidste kajaktocht.

Tussen het park en het dorp bevindt zich een prachtig strand dat opvallend rustig is voor Menorcaanse begrippen. Achter je bevind zich het natuurpark, voor je een prachtige baai en rechts het dorp. Alleen al voor dit schitterende uitzicht zou je een bezoek moeten brengen aan Es Grau. Tijdens de hoogzomermaanden is er op het strand bij Es Grau een reddingsbrigade en een Eerste Hulppost te vinden.

Hier ligt Es Grau

Weersverwachting Es Grau

vandaag
28° / 20°
morgen
27° / 20°
3 okt
26° / 20°
4 okt
27° / 19°
5 okt
27° / 19°
Meer weer van Es Grau op klimaatinfo.nl

Meer informatie