Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Binibequer Vell

Binibequer Vell is een kleine badplaats dat in eerste instantie de illusie wekt dat het een oud vissersdorpje is. Het is te vinden in het zuidoostelijke deel van Menorca in de gemeente Sant Lluis. Binibequer Vell is één van de populairste badplaatsen van Menorca.

Hoewel het dorp oud aandoet is het pas gebouwd in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Als voorbeeld werden verschillende oude vissersdorpen op het eiland maar ook op het vaste land van Spanje gebruikt. Als je door de smalle gangen van het dorp loopt krijg je echt het gevoel alsof je in een historisch vissersdorp loopt. Eenmaal je weg gevonden uit de labyrint in het dorp kom je uit bij de zee en een kleine haven of op een straat waar verschillende restaurants en winkels te vinden zijn. Bijna het gehele dorp bestaat uit een appartementencomplex . Ieder huisje heeft een eigen karakter en een eigen uitstraling.

 

Naast dit schijnbaar historische deel van het dorp bestaat Binibequer uit verschillende appartementen- en hotelcomplexen. De meeste toeristen komen naar dit deel van het eiland toe om te genieten van een heerlijke zon, zee en strandvakantie. De stranden in dit deel van Menorca behoren tot de mooiste en schoonste van het eiland. Verwacht er echter geen lange brede zandstranden maar kleine idyllische baaien. Eén van de mooiste stranden is Cala Binibéquer.

Omdat Binibequer Vell zo uniek is op het eiland komen veel toeristen naar het dorp toe om te verdwalen in de smalle steegjes. Om de rust van de gasten van de appartementen te waarborgen zijn kleine delen van het ‘dorp’ niet toegankelijk en hangen er overal borden op waarop gevraagd wordt om stilte. Toch is het dorp zeker een bezoekje waard.

Hier ligt Binibequer Vell

Weersverwachting Binibequer Vell

vandaag
17° / 12°
morgen
18° / 11°
24 mrt
19° / 12°
25 mrt
19° / 12°
26 mrt
20° / 13°
Meer weer van Binibequer Vell op klimaatinfo.nl

Meer informatie