Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La Orotava

De gemeente La Orotava ligt centraal in het noorden van Tenerife. De plaats ligt redelijk hoog, op bijna vierhonderd meter boven de zeespiegel. De hoge ligging in combinatie met een lange geschiedenis hebben van La Orotava een plek gemaakt die zeer de moeite van het bezoeken waard is.

Hoewel de gemeente zelf zo’n 40.000 inwoners telt, doet vooral de oude kern van het stadje juist heel authentiek aan en heb je meer het gevoel dat je in een dorp bent. Het oude centrum kenmerkt zich dan ook als een bezienswaardigheid op zich. De geschiedenis van La Orotava begint in de vijftiende eeuw als het Tenerife in 1496 in gebieden wordt verdeeld voor het tot stand komen van nederzettingen. Niet veel later in 1504 werd Orotava officieel opgericht. De lange geschiedenis van enkele eeuwen heeft geresulteerd in sporen uit verschillende periodes.

Zeker het centrum is erg de moeite waard en heeft tal van interessante bezienswaardigheden en authentieke huizen.

Een van de toplocaties om te bezoeken is de kerk van San Augustin. Het gele bouwwerk valt op door haar kleur en ook haar simplistische vorm aan de voorzijde. Door deze minimalistische uiterlijke kenmerken valt juist de klokkentoren extra op. Deze is wat rijkelijker gedecoreerd en bovendien in een andere kleur voltrokken. Ook de binnenzijde van de kerk is zeer de moeite waard. Het zij-altaar en hoofdaltaar vallen bijvoorbeeld erg op door hun schoonheid.
Het park Jardines del Marquesado de la Quinta Roja mag ook zeker niet overgeslagen worden. Het groene park is ruim opgezet en centraal in het park vind je het mausoleum van Diego Ponte del Castillo. Wat het park naast het uit marmer onttrokken mausoleum ook mooi maakt zijn de hoogteverschillen van de verschillende groenpartijen. Het gemeentehuis en Liceo de Taoro zijn tevens voorbeelden van prachtige gebouwen die je hier kunt bewonderen; evenals de vele voor Tenerife traditionele huizen met houten balkons.

Hier ligt La Orotava

Weersverwachting La Orotava

vandaag
30° / 23°
morgen
32° / 26°
15 jul
32° / 25°
16 jul
29° / 21°
17 jul
23° / 18°
Meer weer van La Orotava op klimaatinfo.nl

Meer informatie