Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Masca

Het dorp Masca is een mooi voorbeeld van een schilderachtig gelegen bergdorp op Tenerife. Masca ligt in het noordwesten van het eiland. Het kleine dorp ligt op een hoogte variërend tussen de 650 en 800 meter boven de zeespiegel. Het is één van de meest authentieke kleine dorpen van Tenerife.

Wat je opvalt als je het bergdorp Masca bezoekt is de ruwe natuur. Lange tijd was het bergdorp dan ook moeilijk bereikbaar. Tot 1961 kon je alleen via een klein zandpad het dorp bereiken. De ligging van het dorp in een oude vulkaankrater geeft Masca een unieke indruk. Dat dit dorp er is gekomen ondanks de desolate indruk heeft te maken met de vruchtbare grond in de krater van deze vulkaan. Lange tijd stond Masca bekend om de beste uien, aardappelen en knoflook van Tenerife. Zowel op het vlak van hoeveelheid als kwaliteit van de landbouwproducten.

De meeste mensen die Masca bezoeken komen vooral hier omdat dit dorp het startpunt is van een wandelroute door de gelijknamige Masca-kloof. Toch heeft het dorp zelf ook nog wel wat te bieden, zoals prachtige panorama’s over de verschillende delen van Tenerife, maar ook vind je er een buste bam Jose Perez González met de daar bijbehorende inscriptie.
De wandeling door de kloof brengt je langs enkele adembenemende omgevingen met een unieke flora en fauna. De wandeling duurt ongeveer 6 uur en is zeer de moeite waard. Door de ontdekking van deze kloof door het toerisme is wel een deel van het authentieke karakter van het bergdorp verdwenen.

Nog altijd is het dorp relatief rustig en heeft de toename van toerisme ook het voordeel dat er iets meer voorzieningen zijn gekomen op het vlak van horeca. Zo kun je hier nu uitstekend eten en zelf proeven hoe goed de landbouwproducten die hier groeien van smaak zijn.

Hier ligt Masca

Weersverwachting Masca

vandaag
27° / 20°
morgen
25° / 20°
14 apr
24° / 18°
15 apr
26° / 19°
16 apr
26° / 20°
Meer weer van Masca op klimaatinfo.nl

Meer informatie