Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vouvant

Vouvant is officieel uitgeroepen tot één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Het dorpje ligt in het departement Vendée, wat al jaren tot de populairste vakantiebestemmingen binnen Frankrijk behoort.

Vouvant is gelegen in de Vendée aan de rivier de Mère. Het dorp is een van de mooiste authentieke dorpjes van Frankrijk . Vouvant werd gesticht rond de 11e eeuw. In die tijd werd het kasteel en de prachtige Romaanse kerk gebouwd. De Vendée had in die eeuw te maken met bendes woeste Noormannen die de Franse kust aanvielen. Vouvant werd gebouwd als versterkt dorp om de Noormannen buiten te houden. Nog steeds reist de oude Romaanse kerk met zijn hoekige toren boven het dorp uit. Het portaal heeft een Typische Romaanse boog met twee ingangen en een prachtig versierde timpaan. De kerk is uniek in zijn soort.

Wie door Vouvant heen loopt waant zich weer terug in vervolgen tijden. De oude Romaanse brug, de verdedigingswerken en de oude wasplaats zijn slechts enkele van de oude overblijfselen die het dorp bijzonder maken. Door de ligging in de bocht van de rivier had Vouvant een bijzondere positie. Met de bouw van het kasteel eindigde men in 1045. Hoewel het kasteel en de vesting meerdere malen werden aangevallen en veroverd is er heel wat van bewaard gebleven. In de 14e eeuw wordt het kasteel, tijdens de honderd jarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland, verder uitgebouwd.

Vouvant is niet alleen maar een fijne bestemming voor toeristen. Van april tot en met september ieder jaar, noemt Vouvant zich zelf een schilders dorp en worden er allerlei culturele activiteiten georganiseerd.  Het mooie dorp inspireert immers ook vele kunstenaars. Er worden tentoonstellingen gehouden en men kan er workshops volgen om zelf creatief aan de slag te gaan. De mooie omgeving dienst uiteraard als achtergrond. Daarnaast zijn er concerten en toneelvoorstellingen.

Hier ligt Vouvant

Weersverwachting Vouvant

vandaag
21° / 14°
morgen
20° / 12°
16 jun
19° / 12°
17 jun
21° / 15°
18 jun
20° / 15°
Meer weer van Vouvant op klimaatinfo.nl

Meer informatie