Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Saumur

Saumur is een klein stadje en een gemeente in centraal oostelijke deel van de regio Pays de la Loire in het departement Maine-et-Loire. Saumur en zijn omgeving behoren tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van deze regio.

Saumur ligt aan de Loire en staat bekend om zijn wijnen. Er worden hier voornamelijk witte wijnen geproduceerd. Saumur heeft zijn Appellation d’Origine Contrôlée. Saumar is een oude stad die in het begin van de elfde eeuw compleet verwoest werd door Fulco van Anjou. Nadien werd het stadje terug opgebouwd en keerden ook de gestolen relikwieën van de heilige Florentius terug naar de stad. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad behoren het kasteel van Saumur, het Musée de Champion, het Musée des Arts Décoratief en het Musée des Blindes. Een leuk weetje over Saumur is dat de modeontwerpster Coco Chanel er geboren is.

 

Het Musée des Blindes heeft de grootste collectie tanks en pantservoertuigen ter wereld. In totaal zijn er meer dan 900 voertuigen in het museum te vinden. Een groot deel hiervan wordt nog steeds gebruikt in militaire parades en shows. De oudste tanks in het museum stammen uit de Eerste wereldoorlog.

De bekendste bezienswaardigheid van Saumur is het Kasteel van Saumur. Dit kasteel staat net als de andere kastelen in het Loire gebied op de werelderfgoedlijst van de Uneco. Het huidige kasteel stamt uit de elfde eeuw en werd gebouwd nadat het oude kasteel verwoest was. Het was Lodewijk de XI die het kasteel zijn huidige vorm en uiterlijk gaf. Na een grootscheepse renavatie in de twintigste eeuw werden er in het kasteel twee musea gevestigd het Musée dez Arts Decoratifs en het Musée du Cheval. In het begin van deze eeuw heeft er nogmaals een grote renovatie plaatsgevonden.

Hier ligt Saumur

Weersverwachting Saumur

vandaag
12° / 5°
morgen
14° / 3°
29 mrt
18° / 9°
30 mrt
17° / 10°
31 mrt
14° / 9°
Meer weer van Saumur op klimaatinfo.nl

Meer informatie