Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Guérande

In het noordwestelijke deel van de regio Pays de la Loire ligt het schitterende stadje Guérande. Met name het oude ommuurde deel van Guérande is een bezoek meer dan waard.

De totale lengte van het ommuurde deel van Guérande bedraagt bijna bij anderhalve kilomter. Het dorpje dat hier binnenin te vinden is behoort tot de mooiste dorpjes van de regio Pays de la Loire. Het is een gezellig dorpje waar het met name in de zomermaanden wemelt van de toeristen. Op zaterdag wordt er in het dorp altijd een grote markt gehouden. Op deze dagen kun je over de koppen lopen in het dorpje. Op het kerkplein is tevens een overdekte markt te vinden waar je dagelijks verse waren kunt kopen. De straten van het dorp zijn verder gevuld met leuke kleine winkeltjes en boetiekjes. Natuurlijk kom je hier genoeg winkels tegen waar ze producten verkopen die met Guérande zout zijn gemaakt.

 

De omgeving van het dorp staat bekend om zijn zoutwinning. Volgens sommige sterrenkoks is het fleur de sel van Guérande het beste zout ter wereld. Er worden hier twee soorten zout gewonnen het grovere grijze zeezout en het spierwitte fleur de sel. Bij de zoutvelden van Guérande ligt het Musée Intercommunal des Marais Salants. In dit museum kom je alles over deze streek en deze typische manier van zoutwinning te weten. Natuurlijk kun je hier ook zelf het zout in alle vormen en maten kopen. In Guérande zelf zijn er tal van winkeltjes te vinden met producten die onder ander met de fleur de sel zijn gemaakt. Wij kunnen de toffees aanbevelen.

Op meerdere plaatsen in het dorp zijn er gezellige terrassen te vinden waar je heerlijke fruit de mer en andere lokale specialiteiten kunt bestellen. Er zijn in het dorp ook opvallend veel crêperies te vinden. Naast de zoete variant zijn er ook meerdere hartige varianten van deze dunne pannenkoek te krijgen. De zoete variant heet een crêpe en de hartige een galette.

Hier ligt Guérande

Weersverwachting Guérande

vandaag
10° / 7°
morgen
9° / 4°
7 dec
14° / 8°
8 dec
13° / 10°
9 dec
14° / 10°
Meer weer van Guérande op klimaatinfo.nl

Meer informatie