Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hauts-de-France

Mooiste dorpjes van Hauts-de-France

De regio Hauts-de-France is in 2016 ontstaan nadat de voormalige regio’s Nord-Pas-de-Calais en Picardië werden samengevoegd. Hauts-de-France beslaat het gehele noordwestelijke deel van Frankrijk en grenst in het Noorden aan België. De westelijke grens van de regio wordt gevormd door de Noordzee en het Kanaal. De hoofdstad en grootste stad van de regio is Lille, andere grote en noemenswaardige plaatsen in Hauts-de-France zijn Amiens, Arras, Calais en Duinkerke.

Binnen de regio Hauts-de-France zijn er in totaal twee dorpen die deel uitmaken van de Les Plus Beaux Villages de France. Een onofficiële lijst die in Frankrijk wordt uitgegeven met de mooiste dorpen van het land. Van deze dorpen hebben we Gerberoy al ontdekt, maar we hebben tijdens onze zoektocht door Hauts-de-France veel meer dorpen dan twee gevonden die volgens ons zich tot de mooiste van Frankrijk mogen noemen. Zo ontdekten we dorpen langs de Somme en onder de rook van Parijs.

De regio Hauts-de-France bestaat uit twee oude regio’s die in 2016 werden samengevoegd en uit vijf departementen. Sommige van deze departementen en historische regio’s hebben een grote naamsbekendheid. Hierdoor zijn er binnen de regio Hauts-de-France verschillende kleinere regio’s aangemaakt op mooistedorpjes.nl.
Picardië

Ault

Picardië

Ault is een badplaats uit het begin van de twintigste eeuw uit de periode dat badplaatsen alleen voor de welgestelden te bereiken waren. Het oude cachet is er weliswaar vergaan maar nog steeds voelbaar.

Chantilly

Picardië

Chantilly is een dorp gelegen in de regio Picardië. Het ligt op ongeveer twintig kilometer van hoofdstad Parijs, in de buurt van de internationale luchthaven Paris Charles de Gaulle.

Gerberoy

Picardië

Gerberoy is een klein dorpje in het noordwestelijke deel van Frankrijk in de regio Picardië. Gerberoy staat op de lijst van Les plus beaux village de France. De mooiste dorpjes van Frankrijk.

Saint-Valery-sur-Somme

Picardië

Aan de noordwestkust van Frankrijk in de regio Picardië in het departement Somme ligt het kustplaatsje Saint Valery sur Somme. Dit prachtige dorpje dank zijn populariteit aan zijn prachtige boulevard.