Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gerberoy

Gerberoy is een klein dorpje in het noordwestelijke deel van Frankrijk in de regio Picardië. Gerberoy staat op de lijst van Les plus beaux village de France. De mooiste dorpjes van Frankrijk.

Gerberoy is een klein dorp waar minder dan honderd mensen wonen. Het dorp dankt zijn bekendheid aan de rozenteelt. Op meerdere plaatsen in en om het dorpen zijn prachtige rozen te vinden. De kunstenaar Henri Le Sidaner creëerde midden in het dorp een prachtige tuin. Deze impressionistische schilderde groeide op in de buurt van het dorp. Deze oude kasteel tuinen beslaan in totaal ongeveer 4000 vierkante meter waarvan het overgrote deel door Le Sidaner werd ontworpen. In de voormalige kasteeltuin kom je onder andere Italiaanse terrassen, een rozentuin en een tempel der liefde tegen.

Na een bezoek aan de tuinen kun je ook een bezoek brengen aan het voormalig atelier van de schilder en een museum met enkele van zijn kunstwerken. Het dorpsbeeld van Gerberoy wordt bepaald door het kasteel zijn omwalling en de kasteeltuin. Het dorp bestaat voor de rest hoofdzakelijk uit woningen uit de zeventiende en achttiende eeuw die geschilderd zijn in diverse kleuren in veel gevallen begroeid zijn met klimrozen.

Tussen de verschillende huizen in zijn prachtig kleine historische steegjes te vinden waardoor je een kleine wandeling door het dorpje kan maken. Enkele bezienswaardigheden in het dorpje zijn de kerk la Collégiale saint-Pierre waarvan het oudste deel uit de elfde eeuw stamt, het oude stadhuis van het dorp met daarbij behorende waterputten en de omzoomde stadwallen.

Hier ligt Gerberoy

Weersverwachting Gerberoy

vandaag
22° / 12°
morgen
16° / 12°
13 jul
17° / 11°
14 jul
20° / 10°
15 jul
20° / 13°
Meer weer van Gerberoy op klimaatinfo.nl

Meer informatie