Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Charente-Maritime

Mooiste dorpjes van Charente-Maritime

Het Franse departement Charente-Maritime maakt deel uit van de regio Nouvelle-Aquitaine. In dit departement zijn enkele van de mooiste dorpjes van West-Frankrijk te vinden. Deze schilderachtige streek staat bekend om zijn uitgestrekte kustlijn, charmante vissersdorpjes en een rijke maritieme cultuur die diep geworteld is in de lokale geschiedenis.

Eén van de opmerkelijkste plekken in Charente-Maritime is het pittoreske dorpje Talmont-sur-Gironde, gelegen op een klif met uitzicht op de Gironde-estuarium. De romaanse kerk Sainte-Radegonde, die uitkijkt over de rivier, is een iconisch beeld van het dorp. Rochefort, een historische stad aan de oevers van de Charente, staat bekend om zijn majestueuze Koninklijke Scheepswerf en het Hermione-schip. Het dorpje Mornac-sur-Seudre, met zijn smalle straatjes en kleurrijke gevels, is een andere parel van de regio, omringd door zoutmoerassen en oesterkwekerijen. De stad La Rochelle, de hoofdstad van Charente-Maritime, heeft een rijke geschiedenis die terug te vinden is in de oude haven, de indrukwekkende torens en de sfeervolle straatjes met winkels en restaurants.

De regio staat bekend om zijn smaakvolle streekproducten, zoals de beroemde Marennes-Oléron oesters, cognac en de Pineau des Charentes. Op de vele lokale markten die in de dorpjes gehouden worden, kom je alle producten waar de regio om bekend staat tegen, aangevuld met verse zeevruchten, geurige kruiden en ambachtelijke kazen. De regio Charente-Maritime staat bekend om zijn unieke mix van maritieme geschiedenis, culinaire geneugten en natuurlijke pracht. Of je nu door de eeuwenoude straatjes van historische dorpjes wandelt, geniet van het uitzicht op zee of proeft van de lokale specialiteiten, de Charente-Maritime laat een onvergetelijke indruk achter.

Saint-Palais-sur-Mer

Charente-Maritime

Saint-Palais-sur-Mer ligt in het Franse departement Charente-Maritime, regio Nouvelle-Aquitaine. Het is een kleine badplaats met 4000 inwoners die sinds de opkomst van het strandtoerisme een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Talmont-sur-Gironde

Charente-Maritime

Op een rotspunt, aan de monding van de Gironde, ligt Talmont-sur-Gironde, omringd door wallen. De vestingstad is gebouwd in 1284 door Koning Edouard, de eerste koning van Engeland, die toen regeerde over Aquitaine en de oevers van de Gironde.