Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Saint-Palais-sur-Mer

Saint-Palais-sur-Mer ligt in het Franse departement Charente-Maritime, regio Nouvelle-Aquitaine. Het is een kleine badplaats met 4000 inwoners die sinds de opkomst van het strandtoerisme een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Dit vooral door de aanleg van een tramlijn in 1897, die Pontaillac verbond met La Grande Côte. In de zomermaanden kan de populatie van Saint-Palais-sur-Mer groeien tot wel 40.000 inwoners. Om het stadje te leren kennen, wandel je naar het levendige centrum met kleine winkeltjes en een dagelijkse markt met lokale specialiteiten. Neem een drankje op een terras of restaurant met uitzicht op zee en je vakantie begint. In de wijken Vieux Clocher, Terre-Nègre, Plantin en rond het Conche du Bureau, vind je huizen uit de Belle Epoque-periode (1900-1920). Het stadje wordt omgeven door bewaard gebleven natuurgebieden. Het bos van Combots d’Ansoine strekt zich uit tot aan de moerassen van Seudre en markeert de grens met La Palmyre en Saint-Augustin. Dit bosrijke gebied strekt zich uit in een 3,5 km duingebied dat uitkomt op het Grande Côte. Aan dit strand liggen de Vault de Hynowarz, bunkers die onderdeel uitmaakten van de Atlantikwall uit de Tweede Wereldoorlog. De kustlijn van Palais-sur-Mer wisselt af met mooie stranden, rotspartijen en baaien. De Customs trail, een aangelegd wandelpad, verbindt alles.

Overnachten in Saint-Palais-sur-Mer

Saint-Palais-sur-Mer is ideaal voor wie de Franse Atlantische kust wil verkennen. Hotel de la Plage biedt comfortabele kamers en ligt dicht bij het strand, perfect voor strandliefhebbers. Hotel Résidence Les Flots heeft moderne appartementen met eigen kookgelegenheid, ideaal voor gezinnen en langere verblijven. Domaine de Saint Palais in Saint-Palais-sur-Mer biedt een luxueuze ervaring met elegante kamers, een wellnesscentrum en een gastronomisch restaurant. Daarnaast zijn er charmante bed & breakfasts en vakantiehuizen beschikbaar. Alle accommodaties bieden gemakkelijke toegang tot stranden, wandelpaden en markten, waardoor je verblijf in Saint-Palais-sur-Mer onvergetelijk wordt.

De Customs trail is aangelegd in de 17e eeuw en werd dit kustpad gebruikt door douaneambtenaren om smokkelaars op te sporen. We lopen langs steile kliffen die aanleiding gaven tot eeuwenoude legendes, zoals het ontstaan van Pont du Diable. Een visser die op zee in een noodweer terecht was gekomen, heeft uit doodsangst een overeenkomst met de duivel gesloten; deze bouwde vervolgens de naar hem genoemde brug die het leven van de visser redde. In de loop van de jaren werden uit de rotsformatie 300 steenbrokken gehaald waarvan rond 1611 de vuurtoren van Cordouan werd gebouwd. De toren werd in 1862 geclassificeerd als historisch monument.

De Cabanes à Carrelets vormen een bijzonder beeld langs de rotsformaties. Deze kleine hutten zijn via houten pontons met de kust verbonden. Het zijn scholhutten; de naam is ontleend aan het vierkante net waarmee vanuit de hutten wordt gevist op schol. Vooral in de ochtend is dit een sfeervolle plek. Via de Customs trail kun je de Cabanes à Carrelets van bovenaf bekijken.

De Notre-Dame-du-Platin werd in 1904 gebouwd. Deze kapel is gewijd aan de beschermheilige van de vliegeniers, vandaar de naam La Chapelle des Aviateurs.

De stranden bij Saint-Palais-sur-Mer, omgeven door rotsformaties en baaien, zijn een uitgelezen plek voor elke strandliefhebber. Kinderen kunnen heerlijk in het ondiepe water poedelen. Zelfs in de zomermaanden zijn er rustige plekjes te vinden. In het naseizoen wordt de kust een paradijs voor watersporters; dichtbijgelegen cafés en restaurants liggen slechts op enkele minuten lopen. De Vélodyssée, een langeafstands-fietstocht langs de gehele Franse kust, doorkruist Saint-Palais-sur-Mer en passeert alle bijzondere plekken van de stad. In het stadscentrum bevindt zich het Raymond Vignes park met recreatiemogelijkheden voor jong en oud. Van juni tot september worden in Le Vieux Clocher, een romaanse toren uit de 12e eeuw die diende als herkenningspunt voor zeelieden, culturele tentoonstellingen gehouden. Bovenop de toren heb je een fraai uitzicht op de monding van de Gironde. Het festival Rock Crescendo en het festival Wereldmuziek en Gastronomie zijn hoogtepunten van het seizoen.

Hier ligt Saint-Palais-sur-Mer

Weersverwachting Saint-Palais-sur-Mer

vandaag
24° / 20°
morgen
22° / 19°
21 jul
20° / 19°
22 jul
21° / 18°
23 jul
21° / 20°
Meer weer van Saint-Palais-sur-Mer op klimaatinfo.nl

Meer informatie