Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Elzas

Mooiste dorpjes van Elzas

De Elzas is het meest noordoostelijke deel van Frankrijk en grenst in het oosten aan Duitsland en in het zuiden aan Zwitserland. Historisch gezien heeft de regio lange tijd tot Duitsland behoord, maar sinds de Tweede Wereldoorlog is de regio definitief een onderdeel van Frankrijk geworden. De Elzas staat bekend om zijn heerlijk Elzaswijnen, Flammküche en de Munster kaas.

Eén van de belangrijkste geologische kenmerken van het de Elzas is het gebergte de Vogezen dat op de grens ligt met de regio Lotharingen. De hoogste piek van dit gebergte, de Grand Ballon ligt in de Elzas wat met 1424 meter gelijk het hoogste punt is van deze regio. De hoofdstad van de regio is Straatsburg dat samen met Brussel thuis biedt aan het Europese Parlement. Andere grotere steden in deze regio zijn Colmar, Mulhouse en Haguenau, maar natuurlijk zijn er ook meerdere schitterende dorpjes in de Elzas te vinden.

Eguisheim

Elzas

In het noordoosten van Frankrijk is het vroegere twistgebied Elzas-Lotharingen ligt het dorpje Eguisheim. Het dorpje staat op de lijst van “Les Plus Beaux Villages de France”. Dit vooral door de prachtige vakwerkhuisjes in het historische centrum en de heerlijke wijnen die er gemaakt worden.

Kaysersberg

Elzas

Kaysersberg is een van de mooiste dorpjes in de Elzas. Het dorpje staat vol prachtige oude vakwerkhuizen in prachtige kleuren, die mooi gerestaureerd zijn. Het dorpje is van de oudste plaatsjes uit de regio en trekt ieder jaar vele bezoekers.

Neuf-Brisach

Elzas

Neuf-Brisach is een bijzondere dorp in de Elzas vlakbij de Duitse grens. Het dorp is geheel gebouwd volgens plan van de meesterbouwer van Lodewijk XIV gebouwd. Vauban zag in Neuf-Brisach zijn meesterwerk en wordt dan ook geëerd in het dorp met een museum.

Ribeauvillé

Elzas

Ribeauvillé is een klein dorpje in het departement Haut-Rhin. Ribeauvillé behoort tot de enkele dorpjes in de regio Elzas die door de eeuwen heen hun authentieke karakter hebben weten te behouden.

Riquewihr

Elzas

Eén van de mooiste dorpjes in de Elzas is het stadje Riquewihr. Dit stadje is één van de beroemdste en bekendste toeristische trekpleisters in het departement Haut-Rhin. Het dorpje heeft nog steeds het oude uiterlijk van de Elzassers wijndorpen.