Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ribeauvillé

Ribeauvillé is een klein dorpje in het departement Haut-Rhin. Ribeauvillé behoort tot de enkele dorpjes in de regio Elzas die door de eeuwen heen hun authentieke karakter hebben weten te behouden.

Net als veel andere dorpen in deze regio ligt Ribeauvillé midden tussen de wijnvelden. De wijn uit deze regio staat bekend als zeer goed. Veel toeristen komen dan ook speciaal naar Ribeauvillé toe om hier een wijnproeverij te doen. Op meerdere plaatsen in het dorp zijn er zogenaamde wijnstubbes te vinden. Met name de pinot noir die in Ribeauvillé gemaakt wordt staat erg goed aangeschreven. In de regio van Ribeauvillé worden er acht verschillende Grand Crus geproduceerd.

Eén van de belangrijkste inkomensbronnen van het stadje zijn de toeristen, er wordt dan ook van alles georganiseerd in Ribeauvilllé om de toeristen naar het stadje toe te lokken. Dit gebeurt overigens niet zonder enig succes. Zo wordt hier jaarlijks één van de leukste kerstmarkten georganiseerd. Het bekendste feest dat hier ieder jaar plaatsvindt, is het La Fete des Ménétriers. Vrij vertaald: het feest van de minstrelen. Volgens een oude legende had de Heer van Ribeaupierre een muzikant een nieuw muziekinstrument gegeven nadat de zijne was gebroken. Om de heer hiervoor te bedanken wordt al meer dan zeshonderd jaar dit feest georganiseerd. Het La Fete des Ménétriers wordt ieder jaar op de eerste zondag in september gevierd.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Ribeauvillé zijnde La Tour de Bochers, het maison des ménétriers, Le château St.-Ulrich, Le château Girsberd en Le château du Haut-Ribeaupierre.

Hier ligt Ribeauvillé

Weersverwachting Ribeauvillé

vandaag
4° / -3°
morgen
3° / -1°
1 dec
1° / 0°
2 dec
0° / -9°
3 dec
-1° / -10°
Meer weer van Ribeauvillé op klimaatinfo.nl

Meer informatie