Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gers

Mooiste dorpjes van Gers

Het Franse departement Gers, maakt onderdeel uit van de regio Occitanie, in dit departement zijn enkele van de mooiste dorpen van Zuidwest-Frankrijk te vinden. Deze schilderachtige departement, staat bekend om de uitgestrekte velden, zijn charmante dorpjes en een rijke cultuur die diep geworteld is in de lokale geschiedenis.

Eén van de opmerkelijkste plekken in Gers is het middeleeuwse dorp Larressingle, ook wel bekend als de “Kleine Carcassonne van de Gers.” De oude stadsmuren en de indrukwekkende toren getuigen van een rijk verleden. Condom, een groot dorp aan de oevers van de rivier de Baïse, met zijn historische kathedraal en gezellige marktplein. Het dorpje Fourcès staat bekend om zijn unieke ronde marktplein, omringd door arcades en kleurrijke bloemen. De stad Auch, is de hoofdstad van Gers, hier staat de imposante kathedraal Sainte-Marie. Het historische deel van Auch is te vinden bovenop een heuvel, met de kathedraal als centraal middelpunt. Rondom de Kathedraal zijn allerlei leuke straatjes met winkels en restaurants te vinden.

De regio staat bekend om zijn smaakvolle streekproducten, zoals Armagnac, de oudste brandewijn van Frankrijk en de foie gras. Op de vele lokale markten die in de dorpjes gehouden worden, kom je alle producten waar de regio om bekend staat tegen, aangevuld met kleurrijke groenten, geurige kruiden en ambachtelijke kazen. De regio Gers staat bekend om zijn unieke mix van geschiedenis, cultuur, culinaire geneugten en natuurlijke pracht. Of je nu door de eeuwenoude straatjes van historische dorpjes wandelt of geniet van de lokale specialiteiten, de Gers laat een onvergetelijke indruk achter.

Condom

Gers

Condom is een stadje in het Noordelijke deel van het departement Gers, in het zuiden van Frankrijk. Het dorp maakt deel uit van de regio Occitanië en is terug te vinden op de lijst van Les Plus Beaux Villages de France. Ondanks dat Condom een stad is, hoort het door zijn geringe aantal inwoners thuis op mooiste dorpjes.

Fourcès

Gers

Fourcès is een prachtig dorpje in het noordelijk van het departement Gers, in de regio Occitanië. Fourcès is terug te vinden op de lijst van Les Plus Beaux Villages de France en staat bekend als een van de mooiste bastidedorpen in Frankrijk.

La Romieu

Gers

La Romieu is een prachtig klein dorpje in het noordelijke deel van het departement Gers in het zuiden van Frankrijk. La Romieu is een van de dorpen die op de lijst van Les Plus Beaux Villages de France staat en een belangrijke stopplaats op de pelgrimsroute van Sint-Jacob-van-Compostella.

Larressingle

Gers

Larressingle is een prachtig historisch dorpje in het Noordelijke deel van het departement Gers, in de regio Occitanië. Het dorp staat op de lijst van Les Plus Beaux Villages de France, op deze lijst staan de mooiste dorpjes van Frankrijk.

Montréal

Gers

Montréal ook wel bekend als Montréal-du-Gers is een prachtig bastidedorp in het noordelijke deel van het departement Gers, in het zuiden van Frankrijk. Montréal is terug te vinden op de lijst van Les Plus Beaux Villages de France.