Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Provence-Alpes-Côte d’Azur

Mooiste dorpjes van Provence-Alpes-Côte d’Azur

De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur ligt in het zuidoosten van Frankrijk. In het zuiden grenst de regio aan de Middellandse zee en in het oosten aan Italië en Monaco. De hoofdstad van de regio in Marseille waar zich de belangrijkste haven van het land bevindt. Een andere grote stad in deze regio is Nice, één van de grootste trekpleisters aan de Franse riviéra. De steden Gap, Avignon, Digne en Toulon zijn andere grote steden in deze regio. Naast grote steden zijn er in de Provence-Alpes-Côte d’Azur tal van mooie dorpjes te vinden. Het prachtige landschap van deze regio heeft er voor gezorgd dat er eeuwen geleden op verschillende plaatsen unieke dorpjes zijn ontstaan. Veel van deze dorpjes zijn door de eeuwen heen maar weinig veranderd en zo kan je hier nog het oude Franse leven zien en beleven. Het bekendste deel van deze regio is de Côte d’Azur met plaatsen als Cannes, Saint-Tropez en Antibes. De departementen Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse vallen binnen deze regio.

Bagnols-en-Forêt

Provence-Alpes-Côte d’Azur

Bagnols-en-Forêt is een klein dorp in het zuidoosten van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het departement Var. Het dorp ligt op ongeveer 300 meter hoogte aan de voet van de Esteral niet ver van de Middellandse Zee.

Roquebrune-sur-Argens

Provence-Alpes-Côte d’Azur

Roquebrune-sur-Argens is een dorp in het zuiden van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het departement Var. Het dorp ligt een kleine 15 kilometer landinwaarts vanaf Fréjus.

Roussillon

Provence-Alpes-Côte d’Azur

Het dorp Roussillon ligt in het zuiden van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het departement Vaucluse. Roussillon behoort tot de mooiste dorpjes van Frankrijk en staat hierom ook op de Les Plus Beaux Villages de France.

Saint-Paul de Vence

Provence-Alpes-Côte d’Azur

Saint-Paul de Vence is een klein middeleeuws dorpje in het zuiden van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het departement Alpes-Maritimes. Het dorp ligt een kleine 10 kilometer van de kust vandaan en is vanuit de bekende badplaats Nice in ongeveer een half uur te bereiken met eigen vervoer.