Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bagnols-en-Forêt

Bagnols-en-Forêt is een klein dorp in het zuidoosten van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het departement Var. Het dorp ligt op ongeveer 300 meter hoogte aan de voet van de Esteral niet ver van de Middellandse Zee.

Bagnols-en-Forêt is in de zomermaanden een geliefde plaats voor toeristen. De meeste toeristen komen hier naartoe om van de prachtige natuur rond het dorp te genieten. In het dorp zelf vind je enkele restaurants waar je na een vermoeiende wandeling door de natuur even uit kan blazen en een van de lokale specialiteiten kan proeven. In de zomermaanden worden er in het dorp met regelmaat rondleidingen door het dorp gegeven. Tijdens deze rondleiding krijg je een idee over hoe het dorp hier in de elfde eeuw ontstaan is en loopt je langs de oudste huizen van het dorp uit de vijftiende eeuw. Je brengt bovendien een bezoek aan de achttiende-eeuwse kerk met zijn vier kapellen.

In de zomermaanden worden er in Bagnols-en-Forêt met regelmaat activiteiten georganiseerd. Zo wordt er in juni een festival georganiseerd ter ere van de Franse componist Francis Poulenc. In dezelfde maand worden er meerdere jazzconcerten en theatervoorstellingen georganiseerd. Door de hele zomerperiode heen zijn er in Bagnols-en-Forêt met regelmaat brocante markten.
Het dorp ligt erg centraal en ligt slechts op een uur rijden van de plaatsen Cannes en Saint-Tropez vandaan. Als je een uur naar het noorden rijdt dan doemen de hogere bergen hier op en kom je de eerste skigebieden tegen.

Hier ligt Bagnols-en-Forêt

Weersverwachting Bagnols-en-Forêt

vandaag
18° / 8°
morgen
20° / 12°
26 mrt
19° / 10°
27 mrt
22° / 9°
28 mrt
15° / 6°
Meer weer van Bagnols-en-Forêt op klimaatinfo.nl

Meer informatie