Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Saint-Paul de Vence

Saint-Paul de Vence is een klein middeleeuws dorpje in het zuiden van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het departement Alpes-Maritimes. Het dorp ligt een kleine 10 kilometer van de kust vandaan en is vanuit de bekende badplaats Nice in ongeveer een half uur te bereiken met eigen vervoer.

Saint Paul de Vence is een van de bekendste mooie dorpjes in de Cote D’Azur. Het hele jaar door komen er veel toeristen maar vooral in de zomermaanden stoomt het dorp vol. De middeleeuwse sfeer is goed bewaard gebleven. Met smalle geplaveide straatjes, oude stenen huizen, knusse pleintjes en fonteinen.  Vanaf de vestingmuren heb je een weids uitzicht over de omgeving en zelfs de kust. De oudste gebouwen stammen nog uit de 13e eeuw en zelfs Vauban de bekende bouwer van verdedigingswerken roemde dit dorp.

 

Het zijn de kunstenaars die Sain-Paul de Vence aan de huidige bekendheid hebben geholpen. Zoals Marc Chagall die een huis had in het dorp. Ook Pablo Picasso en Jean-Paul Satre verbleven er enige tijd. In de jaren zestig werd Saint-Paul de Vence populair bij bekende Franse tv-persoonlijkheden en schrijvers. Ook nu nog hebben veel bekendheden zoals Roger Moore en Tina Turner huizen in of rondom het historische dorp. Startende kunstenaar zal je dan ook niet tegenkomen in Saint-Paul de Vence maar wel kunstgalerijen en diverse musea houden de historie in leven. Ook aan goede restaurants is geen gebrek.

Hier ligt Saint-Paul de Vence

Weersverwachting Saint-Paul de Vence

vandaag
28° / 20°
morgen
26° / 22°
15 jul
27° / 23°
16 jul
27° / 23°
17 jul
28° / 23°
Meer weer van Saint-Paul de Vence op klimaatinfo.nl

Meer informatie

roadtrip Zuid-Frankrijk
Frankrijk reisinformatie
klimaatinfo Provence
wikipedia