Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Limousin

Mooiste dorpjes van Limousin

Limousin is één van de voormalige Franse regio’s zoals ze tot 2016 gehanteerd werden. Tot de regio Limousin behoorden de departementen Corrèze, Creuse en Haute-Vienne. Tegenwoordig is Limousin na de regionale herindeling met de voormalige regio’s Aquitanië en Poitou-Charentes samengevoegd tot de nieuwe regio Nouvelle-Aquitaine. Deze regio beslaat het zuidwestelijke deel van Frankrijk.

Nederlandse toeristen hanteren vaak nog de oude regio-indelingen. Vandaar dat het prachtige Limousin bij hen nog steeds als Limousin aangeduid wordt. Als je kijkt naar de cultuur, natuur en economie dan merk je dat Limousin een duidelijk eigen signatuur heeft. Dit is een boerenregio waar heerlijke streekproducten vandaan komen. Erg bekend zijn de roodbruine Limousin runderen die bekend staan om de hoge kwaliteit rundvlees. Limousin was tot eind vorige eeuw ook één van de armste regio’s van Frankrijk. De aanleg van snelweg A20 tussen de steden Vierzon en Montauban eind jaren 90 heeft ervoor gezorgd dat de regio beter bereikbaar werd, wat het toerisme ten goede is gekomen. Hoewel landbouw en veeteelt nog steeds belangrijke pijlers onder de locale economie zijn, wordt het toerisme steeds belangrijker. Limousin is het ontdekken volgens ons absoluut de moeite waard.

Arnac-Pompadour

Limousin

Arnac-Pompadour is een bekend dorp in het Franse departement Corrèze. Dat dankt het aan het kasteel, aan Madame de Pompadour en aan de paardensport.

Châlus

Limousin

Châlus is een charmant dorp in de regio Limousin. Het dorp is bekend omdat de Engelse koning Richard I van Engeland hier in het jaar 1199 dodelijk getroffen is door een pijl. Hij was op dat moment ook hertog van Aquitanië.

Coussac-Bonneval

Limousin

Op het moment dat je Coussac-Bonneval binnenrijdt wordt je aandacht meten getrokken door Château de Coussac-Bonneval omdat dit middeleeuwse bouwwerk boven de rest van het dorp uitsteekt.

Oradour-sur-Glane

Limousin

Oradour-sur-Glane is een spookdorp dat bekend staat vanwege het bloedbad dat hier op 10 juni 1944 plaatsvond toen de Duitsers het dorp omsingelden en vervolgens verwoestten.

Saint-Junien

Limousin

Saint-Junien is een plaatsje dat gelegen is in het departement Haute-Vienne binnen de regio Limousin. Het oude centrum van Saint-Junien heeft nog een middeleeuws patroon.

Saint-Yrieix-la-Perche

Limousin

Saint-Yrieix-la-Perche is een middeleeuws dorp gelegen in het departement Haute-Vienne. In het jaar 2016 vierde Saint-Yrieix-la-Perche haar 1500-jarige bestaan met een groots aquarelfestival.

Ségur-la-Chateau

Limousin

Een dorpje dat zo weggelopen lijkt te zijn uit een boek van Charles Dickens. Zo omschrijft kasteelbewoonster Claudia van Chateau La Fragne het dorp Ségur-le-Château. En ze heeft helemaal gelijk.