Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Coussac-Bonneval

Op het moment dat je Coussac-Bonneval binnenrijdt wordt je aandacht meten getrokken door Château de Coussac-Bonneval omdat dit middeleeuwse bouwwerk boven de rest van het dorp uitsteekt.

Voor ons was het kasteel de reden om te stoppen en de auto eventjes te parkeren. Het centrum van Château de Coussac-Bonneval is niet groot en daarom misschien wel des te sfeervoller. In de hoofdstraat van het dorp staan de kenmerkende Franse woningen met gekleurde luiken voord e ramen. De enkele terrasjes die je hier vindt zijn in de zomermaanden over het algemeen goed bezet. De meeste toeristen die hier stoppen die komen voor het kasteel. Als je het kasteel wilt bezoeken dan moet je dat wel vooraf gereserveerd hebben. Zomaar op de bonnefooi naar binnen lopen kan volgens ons niet.

Kaarten voor het kasteel, inclusief een rondleiding, regel je via het Office du Tourisme dat in het centrum van Coussac-Bonneval gevestigd is.

Château de Coussac-Bonneval behoort tot de oudere nog bestaande kastelen van de regio. Het is nog steeds in het bezit van de familie Bonneval, die ook af en toe nog in het kasteel wonen. Opvallend is dat het uiterlijk van het kasteel helemaal voldoet aan het beeld dat veel jongere kinderen hebben als ze aan een kasteel denken. De grote ronde toren die je vanuit het dorpscentrum soms erg goed kunt zien zorgt vooral voor deze vorm van herkenning.

Mocht je Coussac-Bonneval bezoeken geniet dan vooral ook van het landschap rondom het dorp. De lichte glooiingen zijn prachtig groen. In de loop van de zomer maakt het groen deels plaats voor het geelbruin van droog gras. Let vooral ook op de vele Limousin runderen die je hier rond ziet lopen. Niet voor niets dat de restaurants in Coussac-Bonneval steevast Limousin steak op de menukaart hebben staan.

Hier ligt Coussac-Bonneval

Weersverwachting Coussac-Bonneval

vandaag
9° / 1°
morgen
11° / 2°
25 apr
13° / 3°
26 apr
16° / 5°
27 apr
14° / 6°
Meer weer van Coussac-Bonneval op klimaatinfo.nl

Meer informatie