Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Champagne-Ardenne

Mooiste dorpjes van Champagne-Ardenne

De Champagne-Ardenne is een voormalige bestuurlijke regio in het noorden van Frankrijk dat nu onderdeel is van de Grand Est. De regio grenst aan de historische Franse regio’s Picardië, Île-de-France, Bourgondië, Franche-Comté en Lotharingen. In het noorden grenst de regio aan de Belgische provincies Namen en Luxemburg. De grootste stad in deze regio is Reims de hoofdstad is Châlons-en-Champagne. Naast de grotere steden zijn er in de Champagne-Ardenne veel prachtige kleine dorpjes te vinden. Veel van deze dorpjes zijn in de afgelopen eeuwen nauwelijks veranderd en ademen hierdoor nog de sfeer uit van lang vervlogen tijden.  Door heel Frankrijk en dus ook in de Champagne-Ardenne kom je de voor Frankrijk zo typische Village Fleuri tegen. Deze dorpen staan bekend om hun prachtig versierde straten en huizen. Vooral in het voorjaar en in de vroege zomermaanden zijn deze dorpjes een lust voor het oog.

Arcis-le-Ponsart

Champagne-Ardenne

Arcis-le-Ponsart is een prachtig dorpje in de voormalige regio Champagne-Ardenne, in het departement Marne. Het is een klein dorp met ongeveer driehonderd inwoners, het behoort tot arrondissement Reims.

Chateauvillain

Champagne-Ardenne

Chateauvillain is een klein stadje in hey zuidelijke deel van de regio Champagne-Ardenne. In het dorp was ooit één van de mooiste burchten van de regio te vinden. Deze moest echter plaats maken voor een weg.

Dinteville

Champagne-Ardenne

Dinteville is en klein dorpje in het departement Haute-Marne in de voormalige regio Champagne-Ardenne. Het dorpje is met slechts 53 inwoners nauwelijks een dorp te noemen.

Essoyes

Champagne-Ardenne

In het departement Aube in het zuidelijke deel van de regio Champagne-Ardennen ligt het dorpje Essoyes. In dit prachtige dorpje verbleef de schilder Renoir een groot deel van de laatste jaren van zijn leven.

Givet

Champagne-Ardenne

Givet ligt in het uiterste noordelijke deel van de regio Champagne-Ardenne in het arrondissement Charleville-Mézières. Het dorp ligt op de plaats waar de Maas belgië binnenstroomt en Frankrijk verlaat.

Joinville

Champagne-Ardenne

Joinville is een prachtig klein stadje in het zuidoosten van de Champagne-Ardenne. Het was in de middeleeuwen één van de belangrijkste plaatsen van deze regio. Dit kwam door de ligging van de plaats aan de Marne.

Rocroi

Champagne-Ardenne

Rocroi is een versterkte vesting plaats in de Champagne-Ardennen. De stad werd in 1555 gesticht door Koning Hendrik de II en de stadswallen van het plaatsje zijn nog bijna helemaal in tact.

Vignory

Champagne-Ardenne

Het dorpje Vignory is te vinden in het zuidelijke deel van de Champagne-Ardenne in het departement Haute-Marne. Het dorp is met name bekend om zijn oude burcht en de kerk uit de elfde eeuw.

Ville-Dommange

Champagne-Ardenne

Ville-Dommange is een prachtig dorpje in de voormalige regio Champagne-Ardenne, in het departement Marne. Het dorpje staat bekend om zijn champagnes en is te vinden onder de rook van de stad Reims.

Williers

Champagne-Ardenne

Williers is een klein dorpje of eerder een gehucht in de Franse Ardennen in de regio Champagne-Ardennen. Het dorp ligt op de grens met België aan de andere zijde van de grens ligt het dorp Chameleux.