Weersverwachting Arcis-le-Ponsart

vandaag
23° / 11°
morgen
21° / 13°
20 sep
20° / 12°
21 sep
21° / 10°
22 sep
19° / 9°

Arcis-le-Ponsart

Waar ligt Arcis-le-Ponsart?

Externe links

De belangrijkste bezienswaardigheid in het dorp is de Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Arcis-le-Ponsart. Deze Romaanse kerk is gebouwd in de twaalfde eeuw en staat op de lijst met historisch erfgoed in Frankrijk. De kerk is jammer genoeg niet altijd geopend voor het publiek. Wil je de kerk aan de binnenzijde bewonderen dan kun je een telefoonnummer bellen, wat op het informatiebord staat naast de kerk en een afspraak maken.

Het dorp is jarenlang de woonplaats geweest van de Franse dichter Sophie Manéglier. Zij heeft jarenlang in het voormalige klooster van Igny gewoond en werd uiteindelijk in het dorp begraven.

In het dorp is behalve de oude kerk, het klooster, een wasplaats en een stadhuis niet heel veel te vinden, winkels en supermarkten ontbreken er. Wel komt er iedere ochtend een bakker langsgereden. De inwoners van het dorp hangen een tas buiten die iedere ochtend gevuld wordt met verse broodjes. Verblijf je als toerist in het dorp, dan zal je rond een uurtje of negen even naar buiten moeten om je broodjes te kopen. Wij verbleven indertijd in het huisje Le Clos de la Tourelle naast de Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Arcis-le-Ponsart.

Foto's van Arcis-le-Ponsart