Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Occitanië

Mooiste dorpjes van Occitanië

Occitanië is een van de zestien regio’s die ontstaan is na de laatste regionale herindeling in 2016. Na de samenvoeging van Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées ontstond Occitanië, een regio die in het zuiden grenst aan Spanje en Andorra en in het oosten aan de Middellandse Zee. In totaal wonen er iets meer dan vijf en een half miljoen mensen in de regio. De grootste stad van de regio is Toulouse andere grote en noemenswaardige steden zijn Montpellier, Montauban, Perpignan en Lourdes.

Binnen de regio Occitanië zijn er in totaal eenenvijftig dorpen die deel uitmaken van de Les Plus Beaux Villages de France. Een onofficiële lijst die in Frankrijk wordt uitgegeven met de mooiste dorpen van het land. Helaas zijn we tijdens onze zoektochten door Frankrijk nog niet of nauwelijks in dit deel van het land geweest, waardoor er nu slechts een klein deel van alle mooie dorpen die in deze regio te vinden zijn, terug te zien zijn op mooistedorpjes.nl. Hieraan gaat in de toekomst natuurlijk verandering komen.

De regio Occitanië bestaat uit twee oude regio’s die in 2016 werden samengevoegd en uit dertien departementen. Sommige van deze departementen en historische regio’s hebben een grote naamsbekendheid. Hierdoor zijn er binnen de regio Occitanië verschillende kleinere regio’s aangemaakt op mooistedorpjes.nl.

Languedoc-Roussillon

Castelnou

Languedoc-Roussillon

Het schitterende middeleeuwse dorpje Castelnou is gelegen in de Pyrénées-Orientales. Mooi is de situering aan de voet van een kasteel. Of je nu komt voor de prachtige historische gebouwen of om te genieten van het adembenemende uitzicht van de Pyreneeën; Castelnou biedt beide.

Collioure

Languedoc-Roussillon

Collioure is een ouderwets en gezellig dorp gelegen in de warmste en zuidelijkste streek van Frankrijk. Hier kun je heerlijk genieten van versnaperingen rond de baai van het oude centrum, rondslenteren door de oude straatjes van Collioure of zonnen op de verschillende strandjes.