Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bages

Bages is een mooi klein dorpje ten zuiden van de stad Narbonne, in het departement Aude. Het dorp ligt op het Massif de la Clape en is omringd door verschillende vijvers.

De omgeving van Bages wordt al bewoond sinds de prehistorie. Er zijn zelfs bewijzen gevonden van menselijke aanwezigheid, die tachtigduizend jaar teruggaan in de tijd. Het zou duren tot de Romeinse overheersing tot er een permanente nederzetting op deze plek zou worden. Op de plaats van het huidige Bages, kregen oorlogsveteranen een stukje grond toegewezen als ze met pensioen gingen. Van deze oude Romeinse villa’s is niet veel meer te zien, behalve wat restanten van oude muren. Vanaf de tiende eeuw werden de lagergelegen delen van Bages verlaten en werd het dorp op de heuvel gesticht. De oude stadspoort uit de elfde eeuw, is een van de bouwwerken uit deze periode. De bevolking leefde er oorspronkelijk vooral van de wijnbouw, maar zou later uitgroeien tot vissersdorp.

Nu is het dorp vooral geliefd bij toeristen en is het uitgegroeid tot een populaire toeristische trekpleister. De omgeving van Bages leent zich perfect voor mooie wandelingen door de natuur of langs de mooie kustlijn. Tijdens een wandeling langs een van de étangs, is de kans groot dat je een of meerdere flamingo’s tegenkomt. Sommige van deze wandelingen neen je mee over lange houten loopbruggen, die gebouwd zijn over een van de étangs. Bekendste voorbeeld hiervan is de Étang de Doul.

Het dorp Bages stelt op zich niet heel veel voor. Het heeft een klein centrum, met als middelpunt de Place de Mairie. Aan dit plein zijn het merendeel van de weinige winkels en restaurants van het dorp te vinden. Vanaf dit plein kun je via de Porte du Cadran Solaire, naar het oudste deel van het dorp lopen. Daar kom je verschillende oude en historische huisjes tegen. Opvallend zijn de smalle straten van het dorp, die voor de meeste auto’s veel te smal zijn. Op het hoogste punt komen we de Eglise Saint Martin tegen. Vanaf deze plek heb je het mooiste uitzicht over de omgeving.

Hier ligt Bages

Weersverwachting Bages

vandaag
23° / 16°
morgen
22° / 17°
16 jun
26° / 15°
17 jun
20° / 17°
18 jun
21° / 18°
Meer weer van Bages op klimaatinfo.nl

Meer informatie