Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Languedoc-Roussillon

Mooiste dorpjes van Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon was tot 2016 een zelfstandige regio in het zuiden van Frankrijk. Sinds de regionale herindeling maakt deze regio deel uit van de nieuwe regio Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées.

Languedoc-Roussillon is voor redelijk wat Nederlanders geen onbekende vakantiebestemming. Menig landgenoot heeft in deze regio al eens een vakantie gevierd. Hier liggen badplaatsen zoals Argelès sur Mer, Canet en Roussillon, Saint-Cyprien, Le Cap d’Agde, Le Grau du Roi en La Grande Motte. De combinatie van mooie stranden, aangenaam mediterraan weer en een uitstekende kuststrook om aan te watersporten zorgen voor een ideale vakantiebestemming. Languedoc-Roussillon is ook een uitstekende wijnstreek en een fraai natuurgebied. Zo ligt het meest zuidelijk deel van de regio in de Pyreneeën en heb je hier prachtige natuurgebieden zoals Nationaal Park Cevennen en moerasgebied Camargue waar je de wilde Camargue paarden kunt bewonderen.

Deze regio bestaat uit de departementen Aude, Gard, Hérault, Lozère en Pyrénées-Orientales.

Castelnou

Languedoc-Roussillon

Het schitterende middeleeuwse dorpje Castelnou is gelegen in de Pyrénées-Orientales. Mooi is de situering aan de voet van een kasteel. Of je nu komt voor de prachtige historische gebouwen of om te genieten van het adembenemende uitzicht van de Pyreneeën; Castelnou biedt beide.

Collioure

Languedoc-Roussillon

Collioure is een ouderwets en gezellig dorp gelegen in de warmste en zuidelijkste streek van Frankrijk. Hier kun je heerlijk genieten van versnaperingen rond de baai van het oude centrum, rondslenteren door de oude straatjes van Collioure of zonnen op de verschillende strandjes.