Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Languedoc-Roussillon

Mooiste dorpjes van Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon was tot 2016 een zelfstandige regio in het zuiden van Frankrijk. Sinds de regionale herindeling maakt deze regio deel uit van de nieuwe regio Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées.

Languedoc-Roussillon is voor redelijk wat Nederlanders geen onbekende vakantiebestemming. Menig landgenoot heeft in deze regio al eens een vakantie gevierd. Hier liggen badplaatsen zoals Argelès sur Mer, Canet en Roussillon, Saint-Cyprien, Le Cap d’Agde, Le Grau du Roi en La Grande Motte. De combinatie van mooie stranden, aangenaam mediterraan weer en een uitstekende kuststrook om aan te watersporten zorgen voor een ideale vakantiebestemming. Languedoc-Roussillon is ook een uitstekende wijnstreek en een fraai natuurgebied. Zo ligt het meest zuidelijk deel van de regio in de Pyreneeën en heb je hier prachtige natuurgebieden zoals Nationaal Park Cevennen en moerasgebied Camargue waar je de wilde Camargue paarden kunt bewonderen.

Deze regio bestaat uit de departementen Aude, Gard, Hérault, Lozère en Pyrénées-Orientales.

Aragon

Languedoc-Roussillon

Het dorpje Aragon is een van de mooiste dorpjes van het departement Aude. Het dorp heeft minder dan vijfhonderd inwoners en is gebouwd op de uitlopers van de Montagne Noir, die de rand van het Centraal Massief vormen.

Bages

Languedoc-Roussillon

Bages is een mooi klein dorpje ten zuiden van de stad Narbonne, in het departement Aude. Het dorp ligt op het Massif de la Clape en is omringd door verschillende vijvers.

Castelnou

Languedoc-Roussillon

Het schitterende middeleeuwse dorpje Castelnou is gelegen in de Pyrénées-Orientales. Mooi is de situering aan de voet van een kasteel. Of je nu komt voor de prachtige historische gebouwen of om te genieten van het adembenemende uitzicht van de Pyreneeën; Castelnou biedt beide.

Caunes-Minervois

Languedoc-Roussillon

Caunes-Minervois is een klein wijndorp in het centraal noordelijke deel van het departement Aude. Het dorp is gebouwd aan de voet van de Montagne Noir en ligt midden in het wijngebied Minervois. De bekendste bezienswaardigheid is de abdij van Caunes-Minervois.

Collioure

Languedoc-Roussillon

Collioure is een ouderwets en gezellig dorp gelegen in de warmste en zuidelijkste streek van Frankrijk. Hier kun je heerlijk genieten van versnaperingen rond de baai van het oude centrum, rondslenteren door de oude straatjes van Collioure of zonnen op de verschillende strandjes.

Gruissan

Languedoc-Roussillon

Gruissan is een populaire badplaats in het departement Aude, niet ver van de stad Narbonne. Gruissan is een van de mooiste dorpen aan dit deel van de Franse kustlijn.

Lagrasse

Languedoc-Roussillon

Lagrasse is een van de mooiste dorpen van Frankrijk op de oever van de rivier de Orbieu. Het dorp is terug te vinden op de “Les Plus Beaux Villages de France”. Lagrasse is het enige dorp in het departement Aude dat op deze lijst terug is te vinden.

Lastours

Languedoc-Roussillon

Lastours is een klein dorp in het noordelijke deel van het departement Aude. Lastours ligt in de Montagne Noire, een van de berggebieden in het zuidelijke deel van het Centraal Massief.

Minerve

Languedoc-Roussillon

Minerve is een prachtig klein dorpje in het zuidelijke deel van het departement Herault. Het is een van de mooiste dorpen in Frankrijk en is terug te vinden tussen de “Les Plus Beaux Villages de France”. Het dorp ligt op de plek waar de rivieren de Briant en de Cesse samenvloeien.

Montolieu

Languedoc-Roussillon

Montolieu is een mooi klein dorpje in Occitanië, niet al te ver van de stad Carcassonne. Montolieu ligt in het departement Aude en staat bekend als boekendorp.

Roquefère

Languedoc-Roussillon

Roquefère is een klein dorpje in het noordelijke deel van het departement Aude, in de regio Occitanië. Het dorp vormt het hart van de historische heerlijkheid Cabardés, in het bergachtige Montangne Noir.

Termes

Languedoc-Roussillon

Termes is een klein dorp in het centrale deel van het Franse departement Aude. Het dorp heeft minder dan vijftig inwoners en is vooral bekend vanwege het Kasteel van Termes.

Villeneuve-Minervois

Languedoc-Roussillon

Villeneuve-Minervois is een mooi klein dorpje in het noordelijke deel van het departement Aude. Villeneuve-Minervois maakt cultureel deel uit van de historische regio Minervois, die ongeveer dezelfde omlijning had, als het huidige wijngebied.

Villerouge-Termenès

Languedoc-Roussillon

Villerouge-Termenès is een klein dorp in Zuid-Frankrijk, in het departement Aude. Het dorp is door de aanwezigheid van een oude Kathaarse burcht een populaire toeristische bestemming geworden.