Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Villerouge-Termenès

Villerouge-Termenès is een klein dorp in Zuid-Frankrijk, in het departement Aude. Het dorp is door de aanwezigheid van een oude Kathaarse burcht een populaire toeristische bestemming geworden.

Net als veel andere dorpen in de omgeving is de geschiedenis van Villerouge-Termenès, verweven met die van de katharen. Zo werd in Villerouge-Termenès de “laatste” kathaarse geestelijke levend verbrand op de binnenplaats van het kasteel. Deze man – Guilhem Belibaste – was de laatste parfait van de Katharen. Na zijn terdoodveroordeling waren er geen kathaarse geestelijken meer over in dit deel van Frankrijk. Dit weerhield de katharen er trouwens niet van om diensten en bijeenkomsten te houden. Niet veel later in 1329 zouden de laatste katharen op de brandstapel in Carcassonne verbrand worden.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is het Château de Villerouge-Termenès. De oudste delen van dit kasteel stammen uit de elfde eeuw, maar het merendeel werd pas gebouwd in het derde kwart van de veertiende eeuw. Het kasteel is tot de Frase Revolutie in handen geweest van de aartsbisschoppen van Narbonne. Na de Franse revolutie raakte het kasteel in verval. Sinds het kasteel in 1976 als historisch monument werd bestempeld, is het gerenoveerd. In het kasteel is nu een middeleeuws restaurant gevestigd “la Rotisserie”. In het restaurant worden authentieke middeleeuwse gerechten geserveerd, al dan niet in een nieuw jasje.

Nier ver van het kasteel staat de Église Saint-Étienne de Villerouge-Termenès, die helaas niet standaard geopend is voor publiek. Vanaf de rotsachtige tuin van de kerk, heb je een prachtig uitzicht over het dorp en het kasteel.

Net als op veel andere plaatsen in de regio, ben je als toerist verplicht je auto buiten het dorp te parkeren. Vanaf de parkeerplaats kun je langs de kerk, over de binnenplaats van het kasteel en langs de porta Saint Joan een leuke wandeling door het dorp maken. Villerouge-Termenès is een leuk dorp voor een kort bezoek, zeker als je het combineert met een rondrit langs de nabijgelegen dorpen Termes en Lagrasse.

Hier ligt Villerouge-Termenès

Weersverwachting Villerouge-Termenès

vandaag
25° / 15°
morgen
25° / 15°
8 jun
25° / 17°
9 jun
26° / 18°
10 jun
31° / 17°
Meer weer van Villerouge-Termenès op klimaatinfo.nl

Meer informatie