Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lastours

Lastours is een klein dorp in het noordelijke deel van het departement Aude. Lastours ligt in de Montagne Noire, een van de berggebieden in het zuidelijke deel van het Centraal Massief.

Het dorp Lastours dank zijn bekendheid voornamelijk aan de kastelen van Lastours. Deze vier oude kastelen stammen uit de tijd van de katharen. Ze zijn gebouwd in de twaalfde en dertiende eeuw en hebben een belangrijke rol gespeeld, in de Franse geschiedenis. De kastelen liggen op ongeveer driehonderd meter hoogte boven zeeniveau en waren indertijd onderdeel van de heerlijkheid Cabardès. Ze zijn gebouwd in opdracht van de heren van Cabaret. In het begin van de dertiende eeuw, zouden de kastelen een belangrijk kathaars bolwerk vormen. In Lastours, dat toen nog aan de voet van de kastelen lag, woonden veel parfaits (kathaarse geestelijke). Tijdens de Albigenzische Kruistocht zouden de burchten van Lastours twee jaar lang belegerd worden. De ligging boven op de bergkam, maakte de kastelen bijna onneembaar.

Nu vormen de vier kasteelruïnes de belangrijkste bezienswaardigheid van het Lastours en de omgeving. De vier ruïnes kunnen bezocht worden. Vanuit het bezoekerscentrum is het een flinke klim naar boven, eenmaal boven maak je een wandeling langs de kasteelruïnes van Cabaret, tour Régine, Surdespine en Quertinheux komt. Vanaf de verschillende kastelen heb je iedere keer een prachtig uitzicht over de andere kastelen en de omgeving. Als je op je gemak de wandeling maakt en af en toe even stopt om te genieten van het uitzicht ben je alles bij elkaar twee uur bezig met de wandeling en overbrug je de nodige hoogtemeters. Het pad is niet heel egaal, dus stevige schoenen is een must. Onderweg kom je verder niets tegen, dus steek wat te eten en drinken in je rugzak.

De auto kun je het beste parkeren aan het begin van het dorp, waar een grote gratis parking te vinden is. Vanaf deze parking loop je in een paar minuten naar het informatiecentrum. Onderweg kom je gezellige terrasjes en een bakkertje tegen.

Nadat we het dorp en de kastelen bezocht hadden, zijn we nog even naar het uitzichtpunt gereden boven op de berg bij Lastours. Dit uitzichtpunt is te vinden bij Camping Belvedere. Je moet dan nog wel een klein stukje lopen, maar het uitzicht is er echt fantastisch.

Hier ligt Lastours

Weersverwachting Lastours

vandaag
26° / 19°
morgen
26° / 15°
5 okt
26° / 11°
6 okt
28° / 12°
7 okt
25° / 14°
Meer weer van Lastours op klimaatinfo.nl

Meer informatie