Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Castelnou

Het schitterende middeleeuwse dorpje Castelnou is gelegen in de Pyrénées-Orientales. Mooi is de situering aan de voet van een kasteel. Of je nu komt voor de prachtige historische gebouwen of om te genieten van het adembenemende uitzicht van de Pyreneeën; Castelnou biedt beide.

Vanaf een aardige afstand kun je het dorp al zien liggen. Zo kom je eerst langs verschillende middeleeuwse wachttorens, die werden gebruikt voor de verdediging van het kasteel. Castelnou, welk dorp maar 373 inwoners kent, geeft een indruk hoe werd geleefd in de middeleeuwen. Zo vind je in dit plaatsje verscheidene kunstateliers, een nostalgische bakker en zelfs een heus heksenhuis. Ondanks dat Castelnou een klein dorp is, telt het wel vele straatjes. Vaak zijn de muren begroeid met de meest kleurvolle bloemen en planten. Dit is vaak een schitterend gezicht. Ook de lage deurposten en de ramen met gekleurde luiken geven een rustieke en ouderwetse sfeer.

Wanneer je door het dorp heen bent gelopen, kom je over een pad langs verschillende torens en kasteelmuren. Deze zijn allemaal verbonden met het kasteel wat zich bovenaan het dorp bevindt. Bij de ingang van het kasteel bevindt zich een winkeltje. Hier kun je de heerlijkste streekproducten kopen die variëren van aangename streekwijnen tot authentieke souvenirs uit de regio. Voordat bij de kasteelpoort aankomt loop je door een prachtige kasteeltuin die versierd is met allerlei soorten planten en bomen. Langs de paden liggen ook ronde stenen, die vroeger werden afgeschoten op de vijand door middel van een katapult. Vandaag de dag dienen ze als decoratie. Door een blad met informatie (welke zelfs in het Nederlands beschikbaar is) kom je dingen te weten die normaal gesproken verborgen bleven. Zo telt het kasteel meerdere geheime kamers, waaronder er nog kamers kunnen zijn die nog niet zijn gevonden. Wanneer u het kasteel binnenkomt, bevind je je in een prachtige binnentuin. In het kasteel zelf vind je verschillende exposities. Zo is er bijvoorbeeld een expositie over welke kledij en wapens werden gebruikt toen het kasteel in gebruik was. Of hoe de restauratie van het kasteel is verlopen. Het kasteel is gebouwd aan het einde van de 10de eeuw en was door de eeuwen heen flink verwaarloosd. Maar vandaag de dag is het kasteel terug gebracht naar de originele staat. Vanaf het kasteel heb je dan ook een prachtig 360 graden uitzicht over het landschap rondom Castelnou.

Hier ligt Castelnou

Weersverwachting Castelnou

vandaag
13° / 4°
morgen
11° / 3°
7 dec
10° / 1°
8 dec
9° / 6°
9 dec
12° / 4°
Meer weer van Castelnou op klimaatinfo.nl

Meer informatie