Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bonaire

Mooiste dorpjes van Bonaire

Bonaire is een bijzondere eend in de bijt. Officieel is dit Caribische eiland een bijzondere gemeente van Nederland. Dat betekent dat het een vergelijkbare status heeft als een Nederlandse provincie, maar niet als een Nederlandse provincie gezien mag worden. Staatskundig behoort Bonaire echter wel tot het land Nederland (het is immers geen zelfstandig land) dus daarom dat Bonaire op onze site ingedeeld staat onder Nederland. Het eiland kent eigenlijk nog maar drie plaatsen: Kralendijk, Rincon en Belnem. Of je de woonwijk Belnem als een aparte plaats mag zien of dat je het mag toewijzen als een wijk van Kralendijk is niet duidelijk. Voor een overzicht van de mooiste dorpen op Bonaire heeft dit geen invloed, want er is maar één plaats die hier thuishoort en dat is Rincon.

Voormalige dorpen en woonwijken zoals Noord Salina, Antroil, Sabana, Tera Kora en Santa Barbara zijn inmiddels vergroeid met de stad Kralendijk. Ze worden tegenwoordig als wijken van Kralendijk beschouwd.

Rincon

Bonaire

Op dit moment is Rincon het enige dorp van het Caribische eiland Bonaire en daarmee ook automatisch het mooiste dorp van het eiland. En eerlijk is eerlijk, Rincon is sowieso een fraai Caribisch dorp.