Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Limburg

Mooiste dorpjes van Limburg

Wie onze mooie provincie Limburg binnenrijdt waant zich al in het buitenland. Glooiende heuvels maken het landschap erg on Nederlands en wie diep in Limburg op een terrasje aan de Limburgse vlaai zit zou het prachtige accent van de Limburgers bijna verwarren met een prachtige buitenlandse taal. Het is een van de dunst bevolkte gebieden van Nederland en een van de warmste gebieden van Nederland. Het is niet voor niks het zonnige zuiden. Misschien dat mensen hier daarom net wat vriendelijker en hartelijker zijn, meer van de goede dingen van het leven genieten en zeer houden van lekker eten en drinken. In Limburg zijn veel mooie kleine dorpjes te vinden. Een aanrader voor eenieder die graag buiten ons land op vakantie wil, maar geen zin heeft om er veel kilometers voor te rijden. Limburg is een beetje buitenland in Nederland zelf.

Het zal dan ook niemand verbazen dat Limburg binnen Nederland als een toeristische topper geldt. Met name het zuidelijke deel van de provincie, waar prachtige plaatsen in een idyllisch  landschap verscholen liggen, hebben een enorme aantrekkingskracht op binnen- en buitenlandse toeristen.

Arcen

Limburg

Het in Noord-Limburg gelegen dorp Arcen ligt aan de Maas. Arcen staat vooral bekend om Kasteel Arcen en de bijbehorende kasteeltuinen.

Born

Limburg

In de taille van Limburg ligt het plaatsje Born. Het dorpje is onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen. Born staat bekend om zijn kasteelruïne en kasteelpark van Born.

Elsloo

Limburg

Elsloo ligt in het centraal westelijke deel van de provincie Limburg niet ver van de grens met België. Elsloo ligt aan het Julianakanaal en de Maas het dorpje is onderdeel van de gemeente Stein.

Gennep

Limburg

Gennep is een kleine stad in Limburg waar de Maas en de Niers samenvloeien. Gennep ligt in het uiterste noorden van Limburg tussen de grens met Noord-Brabant en Duitsland ingeklemd.

Gulpen

Limburg

Bij bierliefhebbers zal de naam Gulpen meteen een belletje doen rinkelen vanwege het Gulpener bier. Wat niet iedereen weet, is dat dit plaatsje aan de Gulp een mooi dorpje is.

Mechelen

Limburg

Mechelen  is een schattig dorpje dat in het zuidoosten van de provincie Limburg ligt. Het is een goed voorbeeld van hoe het leven in dit deel van het land kan zijn.

Meerssen

Limburg

Vlakbij Maastricht ligt het mooie dorpje Meerssen. Dit Zuid-Limburgse plaatsje mag je zien als een vreemd pareltje met een enorme basiliek: de veertiende-eeuwse Basiliek van het Heilig Sacrament

Mheer

Limburg

Als je tot twee keer toe ‘gedwongen’ wordt om te stoppen voor wat foto’s, dan kan het niet anders zijn dan dat je met een mooi plaatsje te maken hebt. Dit geschiedde bij ons met Mheer.

Noorbeek

Limburg

Als je op zoek gaat naar een schoolvoorbeeld van een Limburgs heuveldorp, dan kom je bijna vanzelf uit in het pittoreske Noorbeek. Dit behoort tot het beste dat Limburg op het gebied van dorpjes te bieden heeft.

Sint Odiliënberg

Limburg

Sint Odiliënberg is een sfeervol dorp dat halverwege de provincie Limburg ligt. Sint Odiliënberg is onder toeristen vooral bekend vanwege het bekende Pieterpad, dat door Sint Odiliënberg loopt.

Stevensweert

Limburg

Het vestingplaatsje Stevensweert heeft alles in zich om tot de mooiste dorpen van Limburg gerekend te mogen worden: historie, schoonheid, sfeer en gelegen in een prachtig stukje Nederland.

Thorn

Limburg

Thorn is een klein stadje in het westelijke deel van Limburg op de westelijke oever van de Maas. Thorn staat bekend als het witte stadje dit logischerwijs om de vele witgeschilderde huizen in het historische centrum van het dorp.

Vaals

Limburg

Vaals is het meest zuidoostelijke dorp van Nederland en mag zich mede door de ligging in een prachtig heuvellandschap tot de mooiste plaatsjes in de regio noemen.

Vijlen

Limburg

Dankzij de ligging op een hoogte van 195 meter boven NAP is Vijlen het hoogst gelegen kerkdorp van het vasteland van Nederland. Het is vooral de prachtige ligging die van Vijlen een mooi dorp maakt.