Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gennep

Gennep is een kleine stad in Limburg waar de Maas en de Niers samenvloeien. Gennep ligt in het uiterste noorden van Limburg tussen de grens met Noord-Brabant en Duitsland ingeklemd.

Gennep heeft al sinds de vroege middeleeuwen haar stadrechten en is tegenwoordig de kern van de gemeente Gennep waar nog een aantal kleine dorpen onder vallen. Door zijn ligging in het grensgebied is Gennep door de eeuwen heen meerdere malen van eigenaar gewisseld. In 1839 werd Gennep onderdeel van Nederland naar aanleiding het Congres van Wenen. Hierbij werd bepaald dat de grens met het toenmalige Pruisen meer dan 3.000 meter van de Maas moest afliggen. In 1940 bleek dit echter niet ver genoeg en werd Gennep al op de eerste oorlogsdag onder de voet gelopen door het Duitse leger.

Tegenwoordig is Gennep een geliefde plaats voor wandelaars en fietsers. Ieder jaar trekken hier dan ook de vele wandelaars van de Nijmeegse vierdaagse door de gemeente heen. In het gebied rond Gennep kun meerdere wandelroutes volgen. Je kunt hier bijvoorbeeld een stadswandeling maken door het oude centrum van Gennep maar ook wandelen door het Niersdal en de Looierheide. Het Pieterpad van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg loopt ook door de gemeente Gennep. Er zijn hier ook meerdere fietsroutes te volgens. Het is hier niet zo heuvelachtig als het zuidelijke deel van Limburg maar vlak is het hier zeker niet. Fietsroutes zijn hier te vinden van 15 tot 230 kilometer.

Hier ligt Gennep

Weersverwachting Gennep

vandaag
20° / 12°
morgen
22° / 12°
14 apr
16° / 9°
15 apr
11° / 6°
16 apr
9° / 5°
Meer weer van Gennep op klimaatinfo.nl

Meer informatie