Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Drenthe

Mooiste dorpjes van Drenthe

Drenthe ligt in het noordoostelijke deel van Nederland en grenst aan de provincies Overijssel, Groningen en Friesland. Het oostelijke deel van de provincie vormt de grens met Duitsland. De hoofdstad van de provincie is Assen. Emmen is de grootste stad van de provincie. Dit zijn ook gelijk de twee echte grote steden in Drenthe. In de provincie zijn echter wel tal van prachtige grote en kleine dorpen te vinden. Veel van deze dorpen hebben een prachtige lange geschiedenis met hun eigen gewoontes en gebruiken. In de provincie zijn nog opvallend veel zogenaamde brinkdorpen te vinden. deze kenmerkende dorpen onderscheiden zich door een groot plein in het centrum van het dorp. De populairste toeristische trekpleisters van de provincie Drenthe zijn de Hunebedden, het dierenpark Emmen, Het standbeeld van Bartje in Assen en de trieste resten van Kamp Westerbork.

Vakantiewoning in Drenthe boeken?
De huidige situatie zorgt voor een enorme populariteit van vakantiewoningen in Nederland. Het is immers de ideale manier om een vakantie te vieren binnen ‘het nieuwe normaal’. De prachtige provincie Drenthe is momenteel enorm in trek als vakantiebestemming. Er zijn voldoende plekken waar je nog een leuke vakantiewoning kunt huren. 

Coevorden

Drenthe

Coevorden is een stad in het zuidoostelijke deel van de provincie Drenthe. Coevorden ligt op een steenworp afstand van de Duitse grens. Ondanks dat Coevorden een stad is, is het vanwege zijn geringe aantal inwoners toch op mooistedorpjes.nl terecht gekomen.

Dwingeloo

Drenthe

Dwingeloos is een prachtig oud dorp dat in de twaalfde eeuw na Christus is ontstaan. Het dorp heeft een prachtige groene brink en werd in 2012 uitgeroepen tot groenste dorp van Europa. Dwingeloo heeft een beschermd dorpsgezicht.

Gees

Drenthe

Gees is een klein dorp in de gemeente Coevorden in het centraal zuidelijke deel van de provincie Drenthe. Het is een van de dorpen met een beschermd dorpsgezicht in Drenthe, dit om het authentieke karakter van het dorp te behouden.

Havelte

Drenthe

Havelte is een brinkdorp in de gemeente Westerveld in het zuidwestelijke deel van de provincie Drenthe. Het is het grootste dorp van deze gemeente en heeft sinds de jaren zestig van de vorige eeuw een beschermd dorpsgezicht.

Orvelte

Drenthe

Als er een dorp in Drenthe is dat op www.mooistedorpjes.nl thuishoort dan is het Orvelte wel. Dit dorp is vrijwel geheel ingericht als een openluchtmuseum.

Ruinen

Drenthe

Ruinen is een klein dorpje in het zuidwestelijke deel van de provincie Drenthe in de gemeente Wolden. Het dorpje behoort tot de mooiste en drukst bezocht dorpen in het zuidelijke deel van Drenthe.

Schoonebeek

Drenthe

Schoonebeek is een dorp in het zuidoostelijke deel van de Provincie Drenthe niet ver van de Duitse grens. Schoonebeek is bij de meeste mensen bekend omdat hier het grootste olieveld van Nederland en één van de grootste van Europa te vinden is.