Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Oostenrijk

Mooiste dorpjes van Oostenrijk

Oostenrijk met zijn prachtige bergen is een perfect decor voor mooie dorpjes. Op de flanken van de besneeuwde toppen en in de dalen vind je de lieflijkste plaatsjes. In de winter bedekt met een deken van sneeuw en in de zomer omringd door groene weides en veldbloemen. Soms aan de rand van een fris bergmeer, gelegen aan de meanderende Donau en soms juist omgeven door hoge bergen. Oostenrijk heeft natuurlijk een roemrijke geschiedenis. In de 19e eeuw heerste de Oostenrijkse keizer over grote gedeeltes van Oost-Europa. Oostenrijk kwam tot grote bloei en het land floreerde. Dit is goed te zien aan de verschillende dorpjes. Mooie oude huizen, goed onderhouden en voorzien van vrolijke bloembakken. Sommige dorpjes lijken recht uit een sprookjesboek te zijn gestapt.

Neder-Oostenrijk

Oostenrijk

Neder-Oostenrijk is een deelstaat in het noorden van Oostenrijk. De hoofdstad van de deelstaat is Sankt Pölten. Neder-Oostenrijk is een echte sportieve vakantieregio.

Opper-Oostenrijk

Oostenrijk

Opper-Oostenrijk is een van de deelstaten van Oostenrijk. Het grenst aan Tsjechië en Duitsland. De hoofdstad van de regio is Linz. Opper-Oostenrijk is nog niet zo heel erg bekend als toeristische gebied.

Salzburg

Oostenrijk

De Oostenrijkse deelstaat Salzburg ligt centraal in het land. Het is zowel in de winter als in de zomer een populaire vakantiebestemming dankzij de indrukwekkende natuur en sfeervolle plaatsen.

Stiermarken

Oostenrijk

De deelstaat Stiermarken (lokaal: Steiermark) beslaat een deel van centraal Oostenrijk en het zuidoosten van het Alpenland. Stiermarken is vooral bekend vanwege de wijnbouw en de prachtige wandelroutes.

Tirol

Oostenrijk

Tirol is midden in de Alpen gelegen en kent grote enkele van de hoogste pieken van Oostenrijk. De regio Tirol loopt eigenlijk over de landsgrenzen van Oostenrijk richting Italië, Duitsland en Zwitserland.