Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Salzburg

Mooiste dorpjes van Salzburg

De Oostenrijkse deelstaat Salzburg ligt centraal in het land. Het is zowel in de winter als in de zomer een populaire vakantiebestemming dankzij de indrukwekkende natuur en sfeervolle plaatsen. 

Het heuvelachtige landschap gaat ten zuiden van hoofdstad Salzburg al snel over in een ruwer berglandschap. Als je vanaf de uitzichtpunten in Salzburg rond je heen kijkt dan zie je de eerste bergtoppen al verschijnen. Hoe zuidelijker je gaat, des te hoger worden de bergen. Tussen deze pieken liggen prachtige dalen met vaak schilderachtige dorpjes. Ook zijn er meerdere meren ontstaan die in ze zomermaanden flinke hoeveelheden toeristen trekken. In de winter is de deelstaat Salzburg een prima plek om te wintersporten. In het Salzburger Land liggen meerdere dorpen die in de koelste maanden van het jaar vooral bezocht worden door mensen die komen om te skiën, langlaufen of snowboarden. Zodra de sneeuw verdwenen is maken deze toeristen plaats voor de mensen die vooral komen om te wandelen in de overweldigende natuur.

Altenmarkt im Pongau

Salzburg

Altenmarkt im Pongau is één van de topbestemmingen in skigebied Salzburger Sportwelt. Hoewel het dorp zelf op slechts 865 meter hoogte ligt, zijn er in de omgeving zeer veel skimogelijkheden.

Kaprun

Salzburg

Kaprun is een klein dorpje en ligt in de regio Zell am See. Zowel in de zomer als in de winter is het een toeristische plaats die veel sportieve vakantiegangers trekt. Kaprun heeft een eigen gletsjer waar je tot laat in het seizoen op kan skiën.

Radstadt

Salzburg

Het historische plaatsje Radstadt is één van de mooiste dorpen in de Pongau regio. De middeleeuwse kern is deels nog ommuurd door de oorspronkelijke stadsmuur.