Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Altenmarkt im Pongau

Altenmarkt im Pongau is één van de topbestemmingen in skigebied Salzburger Sportwelt. Hoewel het dorp zelf op slechts 865 meter hoogte ligt, zijn er in de omgeving zeer veel skimogelijkheden.

Altenmarkt im Pongau wordt vaak als uitvalsbasis gebruikt door skiërs, snowboarders en langlaufers. Vaal wordt Altenmarkt in één adem genoemd met het dorp Zauchensee dat bijna vierhonderd meter hoger ligt. Waar Zauchensee vooral een verzameling van hotels en pensions is, daar heeft Altenmarkt im Pongau nog een echte historische kern. Wie niet van wintersport houdt die kan hier zowel in de winter als in alle andere jaargetijden ook prima wandelen. Rondom Altenmarkt im Pongau ligt zo’n 240 kilometer aan wandelroutes. Voldoende om zelfs de meest fervente wandelaar een aantal dagen wandelplezier te bieden.

Het centrum van Altenmarkt im Pongau heeft eigenlijk alles te bieden wat je op je vakantie nodig hebt. Zo kun je er prima winkelen, zijn er voldoende gezellige plekjes om wat te eten en te drinken en wie er oog voor heeft die kan genieten van verschillende oude panden.

Het meest opvallende gebouw is het Altenmarkter Heimathaus. Dit pand stamt uit het jaar 1285. Kenmerkend is de grotendeels houten gevel met boven de voordeur een dubbel balkon. Aan weerszijden van het bovenste balkon zijn houten sculpturen aangebracht. Aan de linkerzijde zie je een vrouw en aan de rechterkant staat een man. Het zijn religieuze figuren. Omdat het de auteur van dit stukje totaal ontbreekt aan enige kennis van het katholieke geloof kan ik niet vermelden om welke figuren het gaat.

Hier ligt Altenmarkt im Pongau

Weersverwachting Altenmarkt im Pongau

vandaag
9° / 3°
morgen
14° / 1°
22 mrt
16° / 2°
23 mrt
17° / 2°
24 mrt
18° / 5°
Meer weer van Altenmarkt im Pongau op klimaatinfo.nl

Meer informatie