Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opper-Oostenrijk

Mooiste dorpjes van Opper-Oostenrijk

Opper-Oostenrijk is een van de deelstaten van Oostenrijk. Het grenst aan Tsjechië en Duitsland. De hoofdstad van de regio is Linz. Opper-Oostenrijk is nog niet zo heel erg bekend als toeristische gebied. Hierin begint echter langzamerhand verandering in te komen. Het is een prachtig gebied met een grote diversiteit aan landschappen. Het Mühlerviertel is een gebied met veel bos en prachtige oude boerderijen. Aan de rivier de Donau die door Opper-Oostenrijk heen stroomt vindt je prachtige middeleeuwse steden. Het zuiden van Opper-Oostenrijk Salzkammergut staat als natuurgebied zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de Salzkammergut zijn prachtige bergmeren te vinden tussen de hoge pieken van de Alpen. Aan de Traunsee en Attersee liggen dorpjes die zo op een ansichtkaart kunnen.

Bad Ischl

Opper-Oostenrijk

Bad Ischl is een mondain kuuroord waar de adel al eeuwen geleden naartoe kwam om te genieten van de kuurbaden. Ook tegenwoordig is Bad Ischl nog een populair kuuroord.

Ebensee

Opper-Oostenrijk

Ebensee is een dorp in het centrale deel van Oostenrijk. Het ligt aan de zuidelijke kant van de Traunsee, dat ook wel de Gmunder See genoemd wordt.

Eferding

Opper-Oostenrijk

Eferding is een klein stadje met 3400 inwoners in de deelstaat Opper-Oostenrijk. Eferding is gelegen aan het Donau fietspad en een populaire bestemming voor fietsers die dit fietspad affietsen.

Enns

Opper-Oostenrijk

Enns smokkelen we er hier toch even bij. Deze plaats in het district Linz-land is namelijk de oudste stad van Oostenrijk. De plaats is gelegen aan de rivier de Enns die weer een zijrivier is van de rivier de Donau.

Gmunden

Opper-Oostenrijk

De belangrijkste plaats aan de Traunsee in Opper-Oostenrijk is Gmunden. De ligging aan dit meer geeft Gmunden een sprookjesachtig uiterlijk als je vanaf het water kijkt.

Grein

Opper-Oostenrijk

Grein is een echte toeristenplaats ten oosten van Linz, in het district Perg in de deelstaat Opper-Oostenrijk. Grein is al lange tijd een toeristische plaats. Al in 1900 kwamen hier de eerste toeristen naar toe om de mooie natuur en het dorpje te bewonderen.

Hallstatt

Opper-Oostenrijk

Als een Oostenrijks dorp zo intrigerend is dat Chinezen het dorp tot in het kleinste detail nabouwen in China, dan moet het wel een heel bijzonder plaatsje zijn. Dat is Hallstat dan ook!

Mauthausen

Opper-Oostenrijk

Mauthausen is een kleine plaats in de regio Opper-Oostenrijk gelegen in het district Perg. Het plaatsje is vooral bekend door het grote concentratiekamp wat hier lag in de Tweede Wereldoorlog.

Mondsee

Opper-Oostenrijk

Van alle vakantielocaties waar we de afgelopen jaren verbleven hebben behoort het Oostenrijkse dorpje Mondsee absoluut tot de mooiere plekjes. Mondsee ligt aan de noordelijke kant van het gelijknamige meer.

Sankt Wolfgang

Opper-Oostenrijk

Sankt Wolfgang im Salzkammergut is één van de meest romantische dorpen in de deelstaat Opper-Oostenrijk. Het dorpje ligt aan de noordkant van de Wolfgangsee.

Traunkirchen

Opper-Oostenrijk

Als je de B-145 in noordelijke richting neemt tussen Ebensee en Gmunden dan kan het niet anders zijn dat Traunkirchen je aandacht trekt. Dat komt door het kerkje dat boven op de rots staat.