Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Traunkirchen

Als je de B-145 in noordelijke richting neemt tussen Ebensee en Gmunden dan kan het niet anders zijn dat Traunkirchen je aandacht trekt. Dat komt door het kerkje dat boven op de rots staat.

Traunkirchen ligt aan de Traunsee. Met een diepte van 191 meter is dit het diepste meer van Oostenrijk. Dankzij de totale oppervlakte van 24,5 kilometer is het tevens het op één na grootste meer in oppervlakte binnen de Oostenrijkse landsgrenzen. Het meer met het diepblauwe heldere water is dan ook de grootste attractie van Traunkirchen. In de zomermaanden kun je vanuit Traunkirchen prachtige boottochten op het meer maken. Ook kun je zelf een bootje huren om ermee het meer op te gaan.

Toen wij Traunkirchen bezochten leek het wel uitgestorven in het dorp. Het was een aangename februaridag waarbij het gros van de mensen Oostenrijk bezoeken om op de lange latten te staan of te snowboarden. Boottochtjes op het meer staan nu niet op het programma. Het enige geluid wat we hoorden was vanuit het gemeenschapsgebouw op het hoofdplein van Traunkirchen. Hier werd carnaval gevierd door de locals. Volgens ons zat het halve dorp daar binnen, want verder zag je helemaal niemand op straat.

De kapel, het klooster en het handwerkmuseum leken wel uitgestorven. Bijzonder vonden wij de begraafplaatsen die rondom de kapel liggen. De overleden mensen kijken op hun laatste rustplaats uit over het prachtige water van de Traunsee.

Hier ligt Traunkirchen

Weersverwachting Traunkirchen

vandaag
18° / 8°
morgen
21° / 11°
14 apr
23° / 13°
15 apr
15° / 11°
16 apr
11° / 4°
Meer weer van Traunkirchen op klimaatinfo.nl

Meer informatie