Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grein

Grein is een echte toeristenplaats ten oosten van Linz, in het district Perg in de deelstaat Opper-Oostenrijk. Grein is al lange tijd een toeristische plaats. Al in 1900 kwamen hier de eerste toeristen naar toe om de mooie natuur en het dorpje te bewonderen.

Grein is al eeuwen lang populair bij de toeristen. En dat is in Grein goed te merken. Er zijn vele hotels, campings en restaurants cafés. Het plaatsje is echt ingericht op vakantiegangers en er zijn veel voorzieningen. het is niet verwonderlijk dat Grein zo populair is. het plaatsje is prachtig gelegen aan de oevers van de Donau. De mooie oude huizen steken prachtig af tegen de toppen van de bergen in de omgeving. Een omgeving waar weilanden, oude boerderijen en bossen zich afwisselen. Grein is ook een vaste stopplaats voor veel rondvaartboten.

Boven de Donau op een rots gebouwd staat kasteel Greinburg. Dit is een van de bezienswaardigheden van de stad. Het slot werd gebouwd als verdedigingsslot aan het einde van de middeleeuwen en in de 17e eeuw omgebouwd tot een woonslot. Bij een rondleiding door het prachtige kasteel kom je door de verschillende kamers die nog in oude stijl zijn ingericht. het uitzicht vanaf de burcht over de Donau is fenomenaal. men snapt direct dat het zeer geschikt was ter verdediging.

Naast het oude slot is ook het stadje Grein zelf erg aardig. De huizen rondom de oude markt zijn alle laat 16e, 17e en 18e eeuw gebouwd en hebben nog steeds die oude uitstraling. Je vindt hier allerlei restaurantjes en cafés om te genieten van al het lekkers wat Oostenrijk te bieden heeft. In het oude stadhuis van Grein vindt je nog een theater in oude rococo stijl. Erg mooi. je begrijpt direct waarom al die toeristen hier al jarenlang naar toe komen.

Hier ligt Grein

Weersverwachting Grein

vandaag
22° / 6°
morgen
25° / 9°
14 apr
26° / 10°
15 apr
18° / 13°
16 apr
13° / 8°
Meer weer van Grein op klimaatinfo.nl

Meer informatie