Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sankt Wolfgang

Sankt Wolfgang im Salzkammergut is één van de meest romantische dorpen in de deelstaat Opper-Oostenrijk. Het dorpje ligt aan de noordkant van de Wolfgangsee.

De Wolfgangsee ligt grotendeels in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg, op het noordoostelijke deel na. Hier ligt Sankt Wolfgang im Salzkammergut net binnen de deelstaat Opper-Oostenrijk. Het plaatsje wordt gezien als de meest romantische plek aan de Wolfgangsee en is een belangrijke toeristische bestemming binnen deze regio. Dat merk je niet alleen aan de drukte die vooral in de zomermaanden in de straten van Sankt Wolfgang, zoals het dorp meestal kortweg genoemd wordt. Je ziet het ook aan de winkeltjes die zich vooral lijken te richten op toeristen die hier voor één of meerdere dagen naartoe komen. Gelukkig is de kwaliteit van de geboden waren bovengemiddeld. Men wil de toerist vooral verleiden met fraaie streekproducten.

Sankt Wolfgang is bekend vanwege de musical ‘Im weißen Rößl’ oftewel The White Horse Inn die hier opgenomen is. Hoofdpersonage in deze musical is de hoofdkelner van Im weißen Rößl in Sankt Wolfgang. De musical heeft net als de Sissi films en The Sound of Music bijgedragen aan het zoetsappige imago dat Oostenrijk in het buitenland heeft. Sommige liedjes uit de musical zijn uitgegroeid tot populaire klassiekers. Naast ‘Im weißen Rößl’ heb je in Sankt Wolfgang ook een hotel dat ‘Im swarzen Rößl’ heet.

De witte laatgotische kerk die het uiterlijk van het dorp deels domineert stamt uit het einde van de middeleeuwen. Deze kerk is een belangrijk bedevaartsoort.

Voor toeristen is de ligging aan de voet van de Schafberg ook een belangrijke reden om Sankt Wolfgang im Salzkammergut te bezoeken. Met een stroomtrein die over een tandradspoorweg rijdt kun je naar de top van de Schafberg gaan. De Schafbergbahn brengt je in ongeveer drie kwartier naar het prachtige uitzichtpunt dat op een hoogte van maar liefst 1782 meter ligt. Vanaf deze plek kun je drie meren zien liggen en bij goed weer kun je duidelijk de gletsjers op de Hohe Dachstein zien liggen.

Hier ligt Sankt Wolfgang

Weersverwachting Sankt Wolfgang

vandaag
22° / 12°
morgen
24° / 11°
3 okt
25° / 12°
4 okt
19° / 13°
5 okt
18° / 11°
Meer weer van Sankt Wolfgang op klimaatinfo.nl

Meer informatie