Weersverwachting Sankt Wolfgang

vandaag
16° / 10°
morgen
17° / 8°
20 sep
14° / 11°
21 sep
14° / 10°
22 sep
16° / 5°

Sankt Wolfgang

Waar ligt Sankt Wolfgang?

Externe links

Sankt Wolfgang is bekend vanwege de musical ‘Im weißen Rößl’ oftewel The White Horse Inn die hier opgenomen is. Hoofdpersonage in deze musical is de hoofdkelner van Im weißen Rößl in Sankt Wolfgang. De musical heeft net als de Sissi films en The Sound of Music bijgedragen aan het zoetsappige imago dat Oostenrijk in het buitenland heeft. Sommige liedjes uit de musical zijn uitgegroeid tot populaire klassiekers. Naast ‘Im weißen Rößl’ heb je in Sankt Wolfgang ook een hotel dat ‘Im swarzen Rößl’ heet.

De witte laatgotische kerk die het uiterlijk van het dorp deels domineert stamt uit het einde van de middeleeuwen. Deze kerk is een belangrijk bedevaartsoort.

Voor toeristen is de ligging aan de voet van de Schafberg ook een belangrijke reden om Sankt Wolfgang im Salzkammergut te bezoeken. Met een stroomtrein die over een tandradspoorweg rijdt kun je naar de top van de Schafberg gaan. De Schafbergbahn brengt je in ongeveer drie kwartier naar het prachtige uitzichtpunt dat op een hoogte van maar liefst 1782 meter ligt. Vanaf deze plek kun je drie meren zien liggen en bij goed weer kun je duidelijk de gletsjers op de Hohe Dachstein zien liggen.

Foto's van Sankt Wolfgang