Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ebensee

Ebensee is een dorp in het centrale deel van Oostenrijk. Het ligt aan de zuidelijke kant van de Traunsee, dat ook wel de Gmunder See genoemd wordt.

De ligging aan de Traunsee en het uitzicht op de omringende bergen zorgen ervoor dat Ebensee gezegend is met een prachtig panorama. In de wintermaanden is er een fraai contrast van het diepblauwe water van het meer en de besneeuwde bergtoppen. In de zomermaanden is het een kleurige bedoening met de gekleurde zeilen van bootjes op het meer. De Ebensee is met een diepte van 191 meter overigens het diepste meer van Oostenrijk. Wij hebben het meer nog niet in bevroren toestand gezien en vragen ons af of het in de winter ook echt bevriest. mocht dat zo zijn dan moet dit wel één van de mooiste plekken in Oostenrijk zijn om te schaatsen.

 

Ebensee bestaat al bijna negenhonderd jaar. De eerste melding van de naam Ebensee is terug te voeren naar het jaar 1180. Vanaf eind zestiende eeuw is Ebensee bekend vanwege de winning van zout. Er is ook een inktzwarte pagina in de historie van Ebensee. Dat is de schuld van Adolf Hitler. Hij heeft in 1943 een concentratiekamp laten bouwen in Ebensee, waarbij de gevangenen onder erbarmelijke omstandigheden te werk werden gezet. Naar schatting 9745 gevangenen hebben in een periode van anderhalf jaar hier het leven verloren. Vaak was dit door de slechte omstandigheden, maar niet zelden waren het de martelingen op bevel van SS-officier Otto Riemer die het laatste zetje gaven.

Hier ligt Ebensee

Weersverwachting Ebensee

vandaag
5° / 0°
morgen
3° / 1°
25 apr
7° / 1°
26 apr
11° / 0°
27 apr
17° / 5°
Meer weer van Ebensee op klimaatinfo.nl

Meer informatie