Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tirol

Mooiste dorpjes van Tirol

Tirol is midden in de Alpen gelegen en kent grote enkele van de hoogste pieken van Oostenrijk. De regio Tirol loopt eigenlijk over de landsgrenzen van Oostenrijk richting Italië, Duitsland en Zwitserland. Uiteraard spreken we in dit stuk alleen over het Oostenrijkse deel. Tirol was lange tijd een zelfstandig graafschap functionerend onder diverse heersers. Tirol is een erg populair vakantiegebied in Oostenrijk. Het is er dan ook prachtig, grote delen van het gebied bestaan uit natuur. Ongeveer een vierde van de hele regio Tirol is beschermd natuurgebied. Dit zorgt natuurlijk voor een prachtige omgeving. In de zomers is het in Tirol heerlijk wandelen en fietsen. In de wintermaanden nemen de wintersporters bezit van de regio. Je kunt daarom stellen dat Tirol een bestemming voor het hele jaar is. Kijkend naar het weer dan is de periode juni tot en met augustus de beste reistijd om de dorpjes in Tirol te bezoeken. 

Hall in Tirol

Tirol

Het middeleeuwse plaatsje Hall in Tirol wordt vaak genoemd als het mooiste dorp van de prachtige Oostenrijkse regio Tirol. Hall is zeker te weten de moeite waard.

Pertisau

Tirol

De idyllische ligging aan het Achenmeer maken van het kleine dorpje Pertisau een prachtige bestemming binnen het noorden van de betoverende Oostenrijkse regio Tirol.

Sankt Johann in Tirol

Tirol

St Johann in Tirol is en van de mooie dorpjes in de prachtige regio Tirol. St Johann in Tirol ligt midden in het Leukental op 670m hoogte. Het is een echt buitensportdorp waar actieve vakantiegangers hun hart kunnen ophalen.