Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sankt Johann in Tirol

St Johann in Tirol is en van de mooie dorpjes in de prachtige regio Tirol. St Johann in Tirol ligt midden in het Leukental op 670m hoogte. Het is een echt buitensportdorp waar actieve vakantiegangers hun hart kunnen ophalen.

St Johann in Tirol is een prachtig bergplaatsje. Het dorpje is mooi gelegen op de vlakte van het dal en heeft zo binnen het dorp zelf weinig hoogte verschil. Bij het dorp ontspringt de Groβach. Het water van de Kitzbühkler Ache de Reither en Fieberbrunner Ache komt hierin samen om samen verder te stromen. De omgeving van St Johann in Tirol zijn voornamelijk groene weides en prachtige bergen.

St Johann is een typisch Tiroler bergdorp. Het centrum van het dorp is volledig autovrij zodat je er fijn kunt slenteren. Blikvanger in het dorp is de oude kerk. De kerk van de Maria hemelvaart is gebouwd in 1732 en een prachtig voorbeeld van Oostenrijkse barok. Het centrale marktplein heeft prachtige oude Oostenrijkse huizen. Balkonnetjes en typische Oostenrijkse puntdaken geven je het gevoel in een sprookjesdorp rond te lopen.

In en rond St Johann in Tirol zijn erg veel mogelijkheden om actief te doen. In het Kaisermassiv kun je prachtig mountainbiken en zijn er vele wandelroutes uitgezet. In de omgeving zijn meer dan 20 bergrestaurants en cafés waar je tijdens de wandeling of fietstocht even iets kunt drinken. Voor mensen die op zoek zijn naar meer actie zijn er mogelijkheden om te paragliden en te raften. De kinderen vermaken zich in het Hornberg Kletterwald waar ze via een echt avonturenparcours de bergen verkennen.

Hier ligt Sankt Johann in Tirol

Weersverwachting Sankt Johann in Tirol

vandaag
21° / 11°
morgen
24° / 11°
26 jun
23° / 12°
27 jun
17° / 13°
28 jun
21° / 12°
Meer weer van Sankt Johann in Tirol op klimaatinfo.nl

Meer informatie