Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kitzbühel

Kitzbühel is een van de bekendste en mooiste dorpen van Tirol. Kitzbühel ligt in het hart van de Alpen en is een van de Oostenrijkse topbestemmingen als het om wintersport gaat.

Kitzbühel is echter veel meer dan alleen een wintersportbestemming. Kitzbühel is een heuse vierseizoenen vakantieoord waar altijd wel iets te beleven valt. In de zomermaanden komen toeristen naar Kitzbühel om in de omgeving te wandelen of te fietsen. Wie alleen al naar de ligging van Kitzbühel kijkt, die zal begrijpen waarom juist deze plaats zo geliefd is. Kitzbühel ligt tussen de Kitzbüheler Horn en de Hahnenkamm. Tijdens het zomerseizoen zorgen de groene weides en de geweldige uitzichten voor een schilderachtig decor voor wandelingen en andere activiteiten.

In de winter is het rond Kitzbühel volop wintersportpret. In totaal zo’n 170 kilometer aan skipistes vormen een heerlijke uitdaging voor skiërs en snowboarders, met als hoogtepunt de spectaculaire Hahnenkamm-Rennen. Deze jaarlijkse skikampioenschappen vormen een enorme uitdaging voor wedstrijdskiërs. Deze afdaling die ook wel de Streif genoemd wordt is gevaarlijk en uitdagend.

De historische kern van Kitzbühel is deels autovrij. Het hart van het dorp mag op z’n minst charmant genoemd worden. Pittoresk, sfeervol en mondain zijn andere benamingen die Kitzbühel toebedeeld worden. Je ziet aan alles dat Kitzbühel een bepaalde klasse uitstraalt. Kijk maar eens in de etalages van de overwegend dure boetieks, zie gedurende het hele jaar dure automerken door de straten van Kitzbühel rijden en ervaar het hoge niveau van het gastronomische aanbod in Kitzbühel. Alles wijst erop dat deze geliefde vakantiebestemming mikt op het hogere segment.

Tot de bezienswaardigheden van Kitzbühel mag je – naast de sfeervolle straten – de drie kerken van het dorp rekenen. De Stadtpfarrkirche, Katherinenkirche en de Liebfrauenkirche zijn stuk voor stuk prachtige kerken. Maak zeker even een wandeling over de prachtige begraafplaats die rondom de Stadtpfarrkirche en de Liebfrauenkirche aangelegd is. Beide kerken kun je gratis binnenlopen. De kleinere Liebfrauenkirche heeft in de achttiende eeuw een transformatie naar de barokstijl ondergaan. Ook de Stadtpfarrkirche is grotendeels naar de barokstijl getransformeerd. Dat geschiedde in 1785. Let vooral op het vergulde altaar en de talrijke plafondfresco’s.

Hier ligt Kitzbühel

Weersverwachting Kitzbühel

vandaag
4° / 0°
morgen
3° / -1°
19 apr
6° / -1°
20 apr
2° / -1°
21 apr
0° / -3°
Meer weer van Kitzbühel op klimaatinfo.nl

Meer informatie