Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Montenegro

Mooiste dorpjes van Montenegro

Montenegro is een van de jongste landen van Europa. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft het land al een lange en bewogen geschiedenis achter de rug. Dit is onder andere terug te zien in de verschillende dorpen in het land. Van sommige dorpen is niets bewaard gebleven terwijl andere geheel in ere hersteld zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is Stari Bar. Dit prachtige bergdorpje werd tijdens een grote aardbeving in zijn geheel verwoest maar is tegenwoordig weer in zijn oude glorie te zien.
Het merendeel van de mooie dorpen in Montenegro zijn te vinden in de kustregio van Montenegro. Dit is dan ook het deel waar vroeger de meeste mensen woonden. In de binnenlanden waren vroeger niet echt dorpen te vinden. De gemeenschappen bestonden uit ruim opgezette gehuchten die uit meerder boerderijen bestonden. Hierdoor was er niet echt sprake van een dorpskern. Waarom later het dorp gevormd zou worden. Mede hierdoor zijn de kernen van de meeste plaatsen en dorpen in het binnenland redelijk nieuw en modern. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en deze dorpen zijn dan ook terug t vinden op de website.

We hebben ons best gedaan om de mooiste dorpen van Montenegro te bezoeken en in kaart te brengen.

Budva

Montenegro

Budva is gelegen op een klein schiereiland in de middellandse zee. Het is een van de oudste nederzettingen van de Adriatische kust. Het oude stadsdeel wordt omringd door middeleeuwse muren, gebouwd in de 15e eeuw door kooplui uit Venetië.

Kotor

Montenegro

Kotor is een oude havenstad, gelegen in het uiterste punt van de baai van Kotor. Het oude gedeelte van de stad is omringd door een grote vestingmuur en staat op de Unesco-werelderfgoedlijst.

Perast

Montenegro

Perast is een kleine stad aan de baai van Kotor. Zelfs met haar weinige inwoners bezit de stad meerdere musea en 16 kerken en haar brede kade geeft een geweldig uitzicht op de tegenover gelegen kloostereilandjes.

Przno

Montenegro

Przno was ooit een stil en verlaten vissersdorpje aan de Adriatische kust. Vandaag de dag is Przno is kleine maar levendige badplaats dat bekend staat om zijn mooie stranden en kleine maar gezellige boulevard.

Rijeka Crnojevica

Montenegro

Rijeka Crnojevica behoort tot de mooiste dorpen van Montenegro, het is misschien wel het mooiste dorp van het land. Het dorp bevindt zich op de oude weg tussen Podgorica en Cetinje. Alleen deze weg maak een bezoek aan Rijeka al bijzonder.

Rose

Montenegro

Rose is gelegen op het uiterste punt van het schiereiland “Lustila” in Montenegro. Het dorp heeft een uniek uitzicht over de Straat van “Kumbor” wat de verbinding vormt van de Adriatische zee tot de baai van Kotor.

Stari Bar

Montenegro

Stari Bar is een aandoenlijk stadje in Montenegro een paar kilometer landinwaarts gelegen van de kuststad Bar. Het dorp ligt met zijn 2000 inwoners aan de voet van de berg “Rumija”.

Virpazar

Montenegro

Virpazar is een prachtig klein stadje aan de oevers van het Meer van Shkodër. Dit meer is de belangrijkste bezienswaardigheid van Virpazar en de rede dat er altijd toeristen te vinden zijn. Vanuit Virpazar kun je prachtige boottochten maken.

Zabljak Crnojevica

Montenegro

Het dorpje Zabljak ligt in het zuidoosten van Montenegro op een steenworp van het Meer van Shkodér. Niet te verwarren met het kleine stadje in het noordoosten van het land dat bekend staat als wintersport en outdoorbestemming.