Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kotor

Kotor is een oude havenstad, gelegen in het uiterste punt van de baai van Kotor. Het oude gedeelte van de stad is omringd door een grote vestingmuur en staat op de Unesco-werelderfgoedlijst.

De oude stadskern van Kotor is gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw, waar het daarna tot de 19e eeuw onder Venetiaans gezag stond. Dit alles kan je proeven in de sfeer die de stad uitstraalt met haar architectuur. Wat betreft bouwstijl lijkt het erg op bijvoorbeeld de stad Dubrovnik. De vesting heeft een driehoekige vorm. De muren aan het water zijn dik en zeer robuust. De achterzijde van de oude stad ligt tegen een steile klifwand wat de natuurlijke achtermuur vormt.

De oude Sea Gate uit 1555 is de hoofdingang van de drie ingangen tot de vesting. Als je hier binnenkomt ga je richting het “Arms Square”. De detaillering van de gebouwen en talrijke bordessen geven je het gevoel in Venetië te lopen. Al wandelend door de straten kan je richtingsgevoel je nogal bedriegen. De straten in de stad zijn bewust zo aangelegd dat eventuele indringers er hopeloos verdwalen.  Wil je de stad verkennen met een gids boek dan hier uw tour.

In de straten vind je de “Sveti Tripun” Kathedraal uit de 12e eeuw en vele andere kerken zoals de “Sveta Ana”, “Sveta Mary” en de later in de 15e eeuw gebouwde kerk “Gospe od Zdravlja”. Ook vind je uit de 17e eeuw het paleis van de prins of het, nog niet eens zo oude, “Napoleon’s Theatre”. Moeilijker te vinden is het Maritiem museum wat gehuisvest is in het “Grgurina” paleis. De straten in Kotor hebben nogal ongewone namen zoals melkplein, bioscoopplein en rasterplein. Kotor is een prachtige plaats waar de tijd heeft stil gestaan. Niet verwonderlijk dat er ieder jaar verschillende festivals worden gehouden in en rond de stad. De laatste jaren wordt Kotor steeds meer ontdekt door de grote drommen toeristen. Cruiseboten varen overdag de baai binnen.’ s Avonds keert de rust weer terug en kun je genieten van de mooie stille straatjes en pleintjes.

Hier ligt Kotor

Weersverwachting Kotor

vandaag
26° / 20°
morgen
24° / 17°
15 jun
26° / 16°
16 jun
27° / 16°
17 jun
27° / 18°
Meer weer van Kotor op klimaatinfo.nl

Meer informatie